Agia Napa szállás 2024 (AYia Napa)

Ciprus Agia Napa szállások apartmanok szállodák

Frissítve: 2024/03

Ayia Napa (avagy Agia Napa) nagyon népszerű hely Cipruson a nyaralók körében, mert a várost Ciprus legszebb strandjai veszik körül, ráadásul itt található a rendszeresen a világ leglátványosabb tengerpartjai közé választott lagúna, a Nissi beach is. A ciprusi nyaralóváros ennek megfelelően szinte mágnesként vonzza a világ minden szegletéből érkező utazókat, akiknek kiszolgálására hatalmas szállodakomplexumok és apartmanok tucatjai épültek fel.

Agia Napa szállodák és apartmanok foglalása, vélemények

A nyaralók Agia Napában általában leginkább a különféle szállodák közül választanak, melyek közül sok közvetlenül a tengerparton, vagy annak közelében épült fel. A hatalmas hotelkomplexumok mellett rengeteg bár, diszkó, és hatalmas nyári nyüzsgés fogadja a vendégeket, így Agia Napa városban garantált egy élménydús nyaralás.

Hogyan jutok el Agia Napába, ha itt akarok szállást foglalni?

A legközelebbi repülőtér Agia Napához Larnaka repülőtere, mely Agia Napától kb. 60 kilométerre fekszik. Ha Agia Napában szeretnénk nyaralni, Larnaka repülőterén (LCA) kell landuljunk, ide kell repülőjegyet vennünk. Magyarországról a WizzAir üzemeltet menetrendszerinti repülőjáratokat ide.

Larnaka Agia Napa távolság és eljutás

Larnaka repülőtere és Agia Napa között kétszer két sávos gyorsforgalmi út, az A3 autópálya vezet, így a két város között gyors és könnyű közlekedés. A leggyorsabban utazási mód Larnakából Agia Napába az autóbérlés a repülőtéren (autóbérlés kalkulátort itt találunk), de ezen felül taxival, direkt transzferrel, vagy a larnakai buszpályaudvarról helyi buszjárattal is eljuthatunk ebbe a népszerű nyaralóvárosba.

Mit érdemes tudni Agia Napa szállásairól?

Agia Napában Ciprus egyik legnagyobb szállásválasztékát találjuk meg, elsősorban a szállodák rendkívül népszerűek. A kisebb-nagyobb hotelek, a méretes szállodakomplexumok sora több kilométeren át húzódik Agia Napa partvonala mellett, ahol a legtöbb szálláshely a tengertől mindössze 200-300 méteres távolságon belül van, gyakorlatilag sétatávolságra.

Érdemes tudni, hogy mivel Agia Napa szállásai egymást érik a tengerparton nagyon hosszan, a város szélein fekvő hotelek akár 8-10 kilométerre is elhelyezkedhetnek a központtól. A híres Nissi beach és a körülötte fekvő szállodák is kintebb vannak, ez a rész nagyjából 3 kilométerre található a település központi részeitől és a kikötőtől. Mivel Agia Napa kintebbi részein is sok üzlet, étterem és bár működik, a legtöbb nyaraló számára ez nem jelent különösebb nehézséget.

A szállások közül Agia Napában sok jó apartman és aparthotelt is találunk, csak ezekből általában valamivel kevesebb a kínált szálláshely, mint a hotelekből. A nyaralóváros kifejetten híres a négy-ötcsillagos szállodáiról, melyek jó minőségű szobákat és mindenre kiterjedő szolgáltatásokat biztosítanak, sok ezekből a közvetlenül a tengerpartra épült. Aki viszont az olcsóbb helyi szállásokat keresi, itt akár kétcsillagos hoteleket és kedvezőbb árú apartmanokat is találhat, vagy jó ár / érték arányú háromcsillagosakat.

Ciprus Agia Napa szállás

Miért érdemes Agia Napában nyaralni, és kinek ajánlott?

Agia Napa Cipruson a szép strandokat keresők, és a nyaraláson a nyüzsgést kedvelők választása. Sok utazó véleménye alapján itt vannak a legszebb, szinte fehér homokos tengerpartok a szigeten, melyek lassan mélyülnek, nagyon szép színvilággal rendelkeznek, és ahol egészen októberig lehet fürdeni. A rengeteg nyaraló miatt nagyon nagy a szállás választék az olcsóbbaktól a luxusszállásokig, valamint sok az étterem és szupermarket is, minden beszerezhető amire szükségünk van.

A nyaralóváros nappali és éjszakai élete egyaránt nyüzsgő, a városban sok a diszkó és a zenés bár, így aki szereti a pezsgést a nyaralásán, szeret sétálgatni bevásárlóutcákon, azoknak Agia Napa az egyik legjobb hely Ciprus szigetén. A gyerekes családok Agia Napát a lassan mélyülő homokos strandok miatt keresik, ahol a gyerekek jól szórakozhatnak a parton, homokvárat építhetnek és biztonságban pancsolhatnak a parton.

Agia Napa legjobb szállásai Cipruson

Agia Napa így a gyerekes családoknak, a pároknak, a baráti társaságoknak jó nyaralási választás lehet Cipruson. Aki a csendesebb helyeket keresi, azoknak inkább Agia Napa széle felé érdemes szállást nézni, mert minél közelebb vagyunk a város központjához, annál nagyobb a nyüzsgés.

Mivel sok nagyon sok szállás a tengerparthoz közel épült, ebben a városban nem kell kilométereket gyalogolni az apartmantól és a szállodáktól ahhoz, hogy a tengerben fürödjünk. A város területe viszonylag sík, dombos vagy hegyes részek itt nincsenek, így nem megerőltető a séta sem.

Melyek a legjobb szállások Agia Napában?

Az alábbi képre kattintva az Agia Napában szállást foglaló utazók véleményeit, a szállások értékeléseit olvashatjuk el, árat kalkulálhatunk, és legfoglalhatjuk a számunkra leginkább megfelelőt.

Agia Napa Ciprus szálloda vélemények

Mit lehet a környéken csinálni, mit érdemes megnézni?

Agia Napa a strandolásról szól, hiszen több tényleg csodálatos strandrésze van. A homokos, lassan mélyülő partokon a búvárkodás, az úszás, a pancsolás és a napágyakban pihenés a fő attrakció, de sokan élvezik a beach bárok hideg italait is az árnyékban. A városközpont utcái közül sokban a szórakozásé a főszerep, ahol a kis utcákban egymást érik a bárok és az üzletek. A városközpont legszebb látnivalója Agia Napa kolostora, mely a megtekintésre érdemes ciprusi nevezetességek közé tartozik. A központhoz közeli kikötőből Agia Napa hajókirándulásai érhetőek el, amelyekkel meglátogathatóak többek között a híres tengeri barlangok is, illetve egész napos hajókázásokon és fakultatív programokon vehetünk részt.

Amennyiben van bérelt autónk, érdemes felmenni a Cape Greco kilátóhoz is, ahonnan szép a kilátás a partvidékre és Agia Napa térségére. A városból Larnakába is érdemes átmenni, melynek festői sétálóutcája és több érdekes látnivalója van, sőt említésre méltó a másik közeli nyaralóváros, Protaras is. Protarasban szintén lassan mélyülő, homokos strandokat találunk, melyet szintén Ciprus legszebb strandjai között tartanak nyilván a vélemények.

Kellemes nyaralást kívánunk Agia Napán és Ciprus szigetén 2024-ben!

cipruson.hu

Scroll to Top