Larnaka szállás 2024

Ciprus Larnaka szállások apartmanok szállodák

Frissítve: 2024/04

Larnaka Ciprus egyik legnépszerűbb városa, ahol jobbnál-jobb kirándulási lehetőségek, a mediterrán hangulatú településen pedig több érdekes látnivaló várja a nyaralókat. Larnaka városába Magyarországról is érkeznek repülőjáratok 2024-ben, így az egyik legkönnyebben elérhető ciprusi település mind városlátogatáshoz mind egy tengerparti nyaraláshoz egyénileg, melyet a hazai utazók is szeretnek.

Ennek megfelelően Larnaka szállásokban sem szűkölködik, több száz különféle szálláshely foglalható a városban és környékén. A szállodákba és apartmanokba eljutni a repülőtértől taxival, helyi buszjárattal, vagy bérautóval lehet egyéni utazás esetében. A távolságok a larnakai repülőtértől a város legtöbb szálláshelyéig 5 -10 kilométeresek, a szálloda vagy apartman elhelyezkedésétől függően.

Larnaka legjobb, ajánlott szállásai

A rengeteg különféle larnakai szálloda, apartman és studió kifejezetten változatos árfekvésben érhető el, de sokan azt is szeretik ebben a városban, hogy Cipruson itt is szinte mindenki megtalálhatja a pénztárcájának legmegfelelőbb választást. Larnaka egyik előnye, hogy tavasszal és ősszel rendszerint felettébb kellemes az időjárása, így sokan itt kezdik a tavaszi városnézéseket, vagy érkeznek egy utószezoni, őszi kirándulásra és városnézésre.

A Larnakába utazáshoz az idén ajánlott utasbiztosításért kattintsunk ide, ahol kiszámolhatjuk és meg is köthetjük az ajánlott biztosításunkat a 2024-es nyaraláshoz vagy városnézéshez.

Larnaka szállás foglalás egyénileg

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni a larnakai szálláshelyekről!

Hol száll le a repülő Larnakában?

Ha Larnakába repülünk, a Larnakai Nemzetközi Repülőtér (LCA) a város délnyugati részén, egy tengerparthoz is közeli külterületen található. A larnakai repteret a várostól Ciprus egyik legnagyobb tava, a larnakai sós tó választja el, amely mellé Larnaka egyik látnivalója, a Hala Sultan Tekke mecset is épült. A helyi szállások legtöbbje a repülőtértől 5-15 kilométerre fekszik.

Larnaka szállás információk

Milyen messze van Larnaka központjától a repülőtér, és hogyan tudunk bejutni a városba?

Larnaka repülőtere kb. 8 kilométerre fekszik a városközponttól. A városba két útvonalon lehet bejutni, melyek megkerülik a tavat: a rövidebb és egyszerűbb út keletről megy be a városba a tenger felől, innen hamar a tengerparton vezető útra is le lehet kanyarodni, amely Larnaka híres tengerparti sétányához, a Finikoudeshez visz. A sétány ezen az útvonalon kb. 7,5 kilométerre van közúton.

A másik út nyugatról kerüli meg a tavat, és a nyugati külvárosi részeken megy át, mire beérünk a városközpontba. Erről kb. 13 kilométeres a Finikoudes sétányig a távolság. Gyalog nem érdemes a repülőtérről a városba indulni, ahhoz túl messze van.

A repülőtérről Larnaka központjába az alábbi módokon tudunk bejutni:

  • helyi larnakai buszjáratokkal (a főpályaudvar, a Larnaca Central Bus Station a larnakai kikötő mellett, a Finikoudes sétálóutcához közel van, buszmenetrend és járatok itt)
  • taxival, a reptér előtt mindig vannak
  • a repülőtéren bérelt autóval (autóbérlés kalkulátor reptéri felvétellel itt)

Hol érdemes szállást foglalni Larnakában városnézéshez?

Ha városnézésre érkezünk Larnakába, érdemes a központ (a Finikoudes sétány és a kikötő) környékén, innen max 2-3 kilométeres távolságra apartmant vagy hotelt foglalni. Enne oka, hogy a legtöbb helyi látnivaló a Finikoudes sétány egy-két kilométeres környékén belül, sétatávolságra található, többek között a Szent Lázár templom, a larnakai erőd, Kition romjai, a múzemok, éttermek és üzletek többsége.

Ha messzebb vagy a külvárosban foglalunk szállást, a központba bejutáshoz helyi tömegközlekedés vagy bérelt autó használata javasolt.

Hol foglaljunk szállást a városban tengerparti nyaraláshoz?

Tengerparti nyaraláshoz Larnakában a Finikoudes sétányhoz, illetve a kikötőhöz közeli szállodák és apartmanok ajánlottak azok számára, akik szeretnének a belvároshoz és a nyüzsgő éjszakai élethez egyaránt közel lenni. A pálmafás Finikoudes sétány előtt hosszú, homokos, kiépített, nyaralók körében nagyon népszerű strand van.

Larnaka déli részén, a sétánytól délre másfél kilométerre, a kis csónakkikötő után kezdődik a város második számú strandjainak számító barnás homokos Kastelle beach, illetve a McKenzie beach. Ezek a város déli strandjai, mögöttük is van néhány szálloda és apartman, ez a rész van a repülőtérhez legközelebb. A város másik, északi oldalán a strandok a központtól jóval messzebb vannak, onnan 8-10 kilométerre találunk kisebb homokos strandokat, az már teljesen a külterületnek számít.

Szállodába vagy apartmanba menjünk inkább, ha Larnakába utazunk?

Hogy Larnakában szállodát vagy apartmant foglaljunk, az attól is függ, szeretnénk-e ellátást vagy sem. Már a 2-3 csillagos hotelek nagy része is kínál reggelit vagy vacsorát, míg az apartmanok többsége önellátós. Az egyszerű, alacsonyabb minősítésű szállodák, illetve az apartmanok sokak véleménye szerint inkább pár napos városnézésekhez jobbak, míg a magasabb színvonalú hoteleket inkább a tengerparti nyaraláshoz választják az utazók. Természetesen a választás mindig a rászánt pénzügyi kerettől és az egyéni igényektől és elvárásoktól is függ!

Larnaka foglalható szállásaihoz, az árak összehasonlításához és a véleményekhez kattintsunk ide vagy az alábbi képre, írjuk be az utazási dátumot, rendezzük sorba a hoteleket és apartmanokat, majd foglaljuk le a nekünk legjobban megfelelőt.

Ciprus Larnaka szállás egyénileg foglalás

Hova tudunk eljutni, és mit érdemes megnézni, ha Larnakában lakunk?

Larnaka azért is lehet sokak számára ideális városnézéshez Ciprus keleti részén, mert repülővel egyénileg néhány napos látogatás is könnyen kivitelezhető, és nagyon sok fontos ciprusi látnivaló érhető el innen, amit érdemes megnézni. A város legjobb látnivalói közül nem szabad kihagyni a pálmafás Finikoudes sétányt, érdemes megnézni az Agios Lazaros (Szent Lázár) templomot, de az erőd, a török negyed utcái, a sós tó, a Hala Sultan Tekke mecset, a helyi múzeumok és régészeti emlékhelyek is szép helyi nevezetességek.

Autóbérléssel Larnakából viszonylag könnyen és gyorsan, egy órán belül eljuthatunk Ciprus legszebb strandjainak otthont adó Agia Napa és Protaras térségébe, felmehetünk a Cape Greco kilátóhoz, megnézhetjük Agia Napa szépséges tengeri barlangjait. Ciprus fővárosa, Nicosia is Larnakától csupán egy órás utazás autóval, ahol szintén sok érdekességgel találkozhatunk egy városnézés során. Akinek van ideje, Larnakából egy órás utazással meglátogathatja Limassolt is, Oroszlánszívű Richárd házasságkötésének helyszínét, az ottani óvárost, ráadásul Limassolból Ciprus legnagyobb és legszebb régészeti területe, a Kourion már csak egy ugrás.

Szállás Ciprus Larnaka egyénileg szálloda apartman

Kellemes nyaralást kívánunk Larnakában és Ciprus szigetén 2024-ben!

cipruson.hu

Scroll to Top