Páfosz szállás 2024

Ciprus Páfosz szállások

Frissítve: 2024/03

Páfosz Ciprus nyugati részének kisvárosa, mely számos érdekes látnivalója mellett annak is köszönheti népszerűségét, hogy a sziget egyik nemzetközi repülőtere közvetlenül a település mellett helyezkedik el. A páfoszi repülőtérre 2024-ben Magyarországról is érkeznek járatok, így egy nyaralást erre a környékre megszervezni gyorsan és egyszerűen kivitelezhető.

Páfosz legjobb szállásai Cipruson, ajánlott szállodák és apartmanok

A sziget délnyugati oldalán, Larnakától kb. 130 kilométerre fekvő Páfosz Ciprus nyugati részének legnagyobb nyaralóközpontja, ahol teljesen kiépített tengerpartok, vízisport lehetőségek, rengeteg különféle üzlet, éttermek és bárok hosszú sora, ókori régészeti látnivalók, valamint érdekes kirándulási lehetőségek is várják a nyaralókat.

A nagy számú ide utazóra tekintettel kifejezetten sok szállodával és apartmannal készültek fel, ezek többsége a város 5-10 kilométeres körzetében foglalható. Páfoszban 2024-ben sok a jó minőségű szállás, de a csalódások elkerülése érdekében olyan szállodát vagy apartmant válasszunk, amely jó értékeléseket és ajánlásokat kapott a nyaralóktól, és foglalás előtt fontos megnézni a véleményeket az alábbi képre kattintva!

Páfosz szállás apartman hotel

Hol száll le a repülő, hogy jutok el Páfoszba, hol van a repülőtér?

A repülőtér Páfosz nyugati külvárosában, a településközponttól és a kikötőtől 14 kilométerre található. Magyarországról a RyanAir fapados légitársaság menetrend szerinti járatai landolnak Páfoszban, így ha ide akarunk eljutni, a RyanAir repülőjegyeit kell nézzük.

Mivel a repülőtér a város külső részén található, Páfosz központjába a reptéren bérelt autóval (autóbérlés kalkulátor itt), helyi tömegközlekedéssel, vagy taxival is eljuthatunk. A repülőtérről buszjárat megy a tengerpart mellett fekvő kikötői buszpályaudvarra, azaz Kato Pafosba, mely nagyjából óránként közlekedik oda-vissza, és közben több helyen is megáll. Aktuális járatinformáció és buszmenetrend itt található Páfosz repülőtere és a kikötői buszpályaudvar között.

Páfosz repülőtérről eljutás a városba a szálláshoz busszal autóval transzferrel

Hol érdemes szállást foglalni Páfoszban városnézéshez?

Ha elsősorban városnézésre érkezünk Páfoszba, akkor a véleményünk szerint érdemes a kikötő 2-3 kilométeres körzetében szállást foglalni. A legtöbb helyi látnivaló ugyanis ide, a Kato Paphosnak is nevezett kikötő környéki részre koncentrálódik, a távolabbi ciprusi nevezetességekhez pedig vagy busszal, vagy bérelt autóval érdemes inkább elmenni.

A kikötő környékén szép és hangulatos a tengerparti sétálótca, sok a különféle üzlet és étterem, itt van Páfosz legnagyobb régészeti területe, a híres mozaikok és a királysírok egyaránt sétatávolságon belül vannak. Innen kiindulva a város szó szerinti centrumában busszal is pár perc alatt ott lehetünk.

Hol érdemes szállást foglalni tengerparti nyaraláshoz a város környékén?

Amennyiben a tengerparti nyaralás a cél Páfoszban, akkor érdemes tudni, hogy ugyan a legtöbb látnivaló a kikötő környékén van a városban, de a jobb strandok innen kicsit messzebb vannak. Emiatt ha nem szeretnénk állandóan buszozgatni vagy sokat sétálni a strandokhoz, akkor vagy a kikötőtől 1-2 kilométerre keletre válasszunk szállodát vagy apartmant, ahol a tengerben kis homokos öblökben lehet fürdeni, vagy az északnyugati részen a tengerpart közelében nézzünk ki olyan szállodát vagy apartmant, amihez van közel fürdésre alkalmas tengerpart.

Kifejezetten sok helyi szállásnak van saját medencéje is, főleg ahol a part a közelben inkább sziklás.

Páfoszban a szállásokhoz kattintsunk ide vagy alábbi képre!

Ciprus Páfosz szállás

A legjobb és legnagyobb homokos strandként Páfosz közelében sokan a Coral Bay-t tartják számon, ami a város kikötőjétől nagyjából 14 kilométerre északnyugatra van.

Mit érdemes megnézni Páfoszban Cipruson?

Egy városnézés során Páfoszban kifejezetten sok a látnivaló, hiszen sétálhatunk a kikötőben és a közeli tengerparti sétálóutcán, megnézhetjük a páfoszi erődöt, a Régészeti Parkban a híres mozaikokat, valamivel távolabb királysírokat. A helyi üzletek, éttermek és bárok nagy része egész évben nyitva tart, így jókat ehetünk és ihatunk.

A városban több bizánci templomot is megtekinthetünk, aki pedig távolabb is kalandozna, vagy van bérelt autója, elmehet a világhíres Afrodité Szikláihoz (Petra Tou Romiou), bejárhatja a Kourion régészeti területét, vagy északon megnézheti az Akamas félszigetet, ahol a ciprusi kék lagúna is található. Páfoszhoz a legközelebbi nagyváros Limassol, mely csak 60 kilométerre van, és kétszer két sávon autópályán tudjuk megközelíteni.

Ha nem Páfoszban, hanem Ciprus más részein keresünk szállodát vagy apartmant, kattintsunk ide vagy az alábbi képre!

Ciprus szállások vélemények
Pafosz apartmanok, szállások

Kiváló nyaralást kívánunk Páfoszban, Ciprus szigetén!

cipruson.hu

Scroll to Top