Afrodité fürdője

Afrodité fürdője, Ciprus Akamas félsziget (Bath of Aphrodite)

Így is ismerheted: Baths of Aphrodite, Λουτρά της Αφροδίτης

Ciprus nyugati oldalán, az Akamas-félsziget északi oldalán bukkanhatunk rá a legendás helyre, ahol maga Afrodité fürdőzött. A Páfosztól szűk ötven kilométerre, északra található Afrodité fürdője (Baths of Aphrodite, Λουτρά της Αφροδίτης) Ciprusi egyik érdekes természeti látnivalója, mely egy botanikus kertben tekinthető meg, ahol a környéken több hangulatos gyalogösvény is vezet.

Milyen Afrodité fürdője Cipruson?

Afrodité fürdője (Baths of Aphrodite, Λουτρά της Αφροδίτης) egy kifejezetten zöldellő környezetben, gyalogösvényen megközelíthető barlang medencéje, mely fölé a sziklák és a fák vetnek árnyékot. A természetes fürdő hatását keltő barlang vizét egy sziklából fakadó forrás táplálja, ám a friss, hűvös vize nem iható, és környezetvédelmi okok miatt a fürdés sem megengedett, amit táblákkal is külön jeleznek.

Afrodité fürdőjének vizében, azaz a kis barlangtóban annak háborítatlansága miatt különféle vízi állatok is élnek, kisebb-nagyobb halak és angolnák is megpillanthatóak.

Páfosz látnivalói közül az egyik legjobb Afrodité fürdője (Baths of Aphrodite)

Afrodité fürdője híres, de meglehetősen aprócska méretű látnivaló Ciprus szigetén, ám a környék túrázásra is kiválóan alkalmas, mivel a közelben több gyalogösvény is vezet. Egy itteni földút közvetlenül a tenger mellett halad, így a kilátás sem utolsó a környék kis öbleire. Az igazán vállakozó kedvűek akár az Akamas félsziget csücskéig, a Cape Arnaoutis-ig is elsétálhatnak 14-15 kilométert, miközben a ciprusi Kék Lagúna (Blue Lagoon) mellett vezet el az út.

Ciprus Kék Lagúna, Blue Lagoon

A Kék Lagúnát Ciprus egyik legszebb tengerpartjának tartják a sziget nyugati részén, ahol vitorlások, yachtok és csónakok is gyakran horgonyoznak. 

Afrodité fürdője előtt, a parkoló mellett is van egy kis strand, melyet stílszerűen Afrodité strandja, azaz Aphrodite’s Beach nevet kapta. Ezt a kis partot nyaranta még napernyőkkel is kiépítik, holott a föveny nagyon szűkös.

Afrodité fürdőjének legendája Ciprus szigetén

A mítoszok szerint Adonisz épp Cipruson, az Akamas félszigeten vadászgatott, amikor a forrást felfedezve itt szerette volna csillapítani szomját. A barlang medencéjében azonban szokásához híven éppen a szerelem és szépség görög istennője, Afrodité fürdőzött, akinek mezítelen testét megpillantva Adonisz első pillantásra beleszeretett. A forrás vizét sokáig a fiatalság forrásának is tartották, ám emberi fogyasztásra nem alkalmas.

Afrodité Fürdője Ciprus, Páfosz (Baths of Aphrodite)

Afrodité fürdőjéhez (Baths of Aphrodite, Λουτρά της Αφροδίτης) kiépített gyalogösvény vezet, padokkal és pihenőhellyel is ellátva. A fürdő közelében lévő pergola alatt esküvőket is tartanak, ugyanis kifejezetten népszerű esküvői helyszín Ciprus szigetén.

A Páfosz környéki látnivalókhoz tartozó természeti látványosság a várostól kb. 50 kilométerre, az apró Latsi és a nagyobb falvak közé solt Poli Crysochous (Πόλη Χρυσοχούς) településektől pedig alig néhány kilométerre található.

Afrodité fürdője információk (Baths of Aphrodite)

Afrodité fürdője Ciprus nyugati részének kicsi, de gyakran igencsak felkapott attrakciója, mely egy kis botanikus kertben (Botanical Garden Baths of Aphrodite) látogatható meg. A botanikus kert látogatása ingyenes, előtte egy kis parkoló épült fel, mellette tavernával. A hely a kis mérete miatt a frekventáltabb időszakokban kifejezetten zsúfolt is lehet.

Ciprus ezen szeglete ad otthon a sziget egyik nemzeti parkjának, az Akamas Nemzeti Parknak (Akamas National Forest Park, Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα), melyek nyugati oldala teknősök költőhelye is. A Páfosztól kb. 50 kilométerre fekvő Afrodité fürdője a városból kb. másfél órás út, ha autóval érkezünk.

  • Afrodité fürdőjének koordinátái: 35.056123, 32.346406
  • Belépő díj: –
  • Nyitva tartás: 0 – 24

Amennyiben meglátogatnánk Afrodité fürdőjét Cipruson, azt a sziget nyugati oldaláról, Páfosz (Paphos) térségéből tegyük, ugyanis míg onnan alig 50 kilométeres táv, Larnaka térsége már 170 kilométernél is messzebb található. Szállodákat, apartmanokat Páfoszban ide kattintva találunk városnézéshez vagy nyaraláshoz.

Páfosz szállásai

Paphos szálloda, apartman Ciprus sziget

Páfosz szállodáihoz, apartmanjaihoz klikk ide!

Ciprus szállások
Apartmanok és hotelek 2024-es nyaraláshoz és városnézéshez

cipruson.hu

Scroll to Top