Sunrise beach

Sunrise beach, Protaras

Sunrise beach

(Vrisi beach, Flamingo beach)

Protaras fő strandja majdnem egy kilométer hosszan húzódó, lassan mélyülő, tiszta vizű tengerpart.   

Sunrise beach, Protaras

A Fügefa-öböl (Fig Tree Bay) északi oldalán található, Kék Zászló minősítéssel is kitüntetett ciprusi strand széles skáláját nyújtja a különböző lehetőségeknek. Városi tengerparthoz méltóan teljesen kiépített, a napernyők mögött néhány lépésnyire már éttermek és bárok várják a nyaralókat. A Sunrise beachen a különböző vízisport lehetőségek is megtalálhatóak, csakúgy mint a fürdőzők testi épségére vigyázó vízimentő szolgálat.

A tengervíz ezen a hosszú ciprusi strandon is lassan mélyül, a föveny homokkal és helyenként aprókaviccsal borított. A Sunrise beach Protaras nyaralóvároska második leghíresebb strandja a Fig Tree Bay mellett, részben miattuk is oly népszerű ez a település a Ciprus nyugati részén nyaralók körében.

Sunrise beach, Protaras Ciprus

Protaras további legszebb strandjai

A Sunrise beachtől északra Protaras partvidékén már nincsenek ilyen hosszan egybefüggő strandok, sokkal inkább a takaros, kisebb-nagyobb sziklaöblök a jellemzőek. Ezek a protarai strandok szintén Ciprus legszebb tengerpartjai közé tartoznak, a legtöbbet bérelhető napernyőkkel és napágyakkal is kiépítették. A két legszebb közülük a Pernera beach, Kalamies beach, és a Vrysoudia beach, bő két kilométerre északra találhatóak a Sunrise beachtől és Fig Tree Baytől.

Pernera beach, Protaras

Kalamies beach, Protaras egyik legészakabbra fekvő strandja – egyik szegletében a Szent Miklós kápolnával


Sunrise beach (Protaras) koordináták: 35.014731, 34.055234

Sunrise beach értékelés

cipruson.hu

Scroll to Top