Ciprus legszebb strandjai 2024

Ciprus legszebb strandjai

Ciprus legszebb strandjai és tengerpartjai 

Ciprus nem véletlenül a szerelem és szépség istennőjének, Afroditének szigete: igazán gazdag látványos strandokban, vonzó tengerparti részekben. Bár hangulatos partokat a sziget középső részein is találni, mégis bátran kijelenthető, hogy Ciprus legszebb, sokak által legjobbnak tartott strandjai a sziget két szélén húzódnak. Nyugaton Páfosz térsége, míg keleten Ayia Napa és Protaras a legnagyobb strandolós központok, nem véletlenül csoportosul ezekbe a városokba a ciprusi idegenforgalom döntő része. Ha a elsősorban a tenger szépségének élvezete miatt mész a szigetországba, strandolásra mi főként ezeket a településeket és környéküket ajánljuk.

Mind a Ciprus keleti, mind a nyugati oldalán található partok minden igényt kielégítenek: látványukkal gyakran elismerő csettintésre késztetik az embert, a kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű tenger pedig fürdésre csábít. A legtöbb ciprusi tengerpart teljes kiépítettségével minden nyaraló igényét kielégíti, de olyan is akar, ahol a természetet szinte még zavartalanul veheted szemügyre.

Lássuk, szerintünk melyek a legjobb strandok, a legszebb tengerpartok Cipruson, melyeket 2024-es nyaraláskor érdemes meglátogatni!

Nissi beach (Agia Napa)

A világszerte méltán ismert ciprusi tengerpart nem csupán az egyik leglátogatottabb strand, de mindenképpen a legszebbek közé tartozó. Nissi sekély lagúnájának látványa a világos, szinte fehérbe hajló pihe-puha homokkal, a lassan mélyülő türkizkék tenger egyszerűen lenyűgöző! A vitán felül Ciprus legszebb strandjai közé tartozó parttal szemközti szigetre tavasztól őszig akár száraz lábbal is átkelhetsz apály idején, a lagúnában pedig sokáig csak térdig érő vízben sétálhatsz.

Ciprus legszebb strandjai Nissi beach

Mivel Nissi beachre, Ciprus leghíresebb és egyben az egyik legjobb strandjára mindenki kíváncsi, így számíts rá, hogy tavasztól őszig rengeteg az itt megforduló nyaraló – bennünket mégis meggyőzött, hogy Nissi nem csupán Agia Napa térségének és Ciprus keleti oldalának, de a mediterrán térség egyik legszebb strandja is! Hab a tortán, hogy a kisvárosnak olyan csodálatos további strandjai vannak, mint a Makronissos beach, a Landa beach, vagy Agia Napa központban fekvő strandjai.

További információ a Nissi beachről…

Ciprus legszebb strandja, Nissi beach Ayia Napa

Kék Lagúna (Akamas-félsziget)

Ciprus nyugati oldalának tetején, egy természetvédelmi terület kellős közepén bukkanni rá a sziget egyik legtisztább vizű és legszebb partszakaszára, a türkiz minden árnyalatában játszó Kék Lagúnára (Akamas Blue Lagoon). A látványos ciprusi strand Páfosz térségéből, a sziget nyugati részéről közelíthető meg leggyorsabban, egy földúton történő néhány kilométeres gyalogtúrával, járművel zötykölődve, vagy akár a közeli Latchi (Latsi) falucska kikötőjéből vízitaxival. A sziklás partvonalú lagúnában szinte mindig horgonyoznak yachtok és kisebb csónakok, mivel ezzel a látvánnyal nehéz betelni: a víz kristálytiszta és csodásan kéklő. A ciprusi Kék-Lagúnáról itt olvashatsz többet…

A Kék Lagúna Páfosz térségének és Nyugat Ciprus egyik legszebb strandja és tengerpartja

Konnos bay (Protaras)

Konnos teljesen más élményt nyújt, mint a legtöbb ciprusi strand: zöldellő környezete, a part mögött húzódó dimbes-dombos magaslatai, a kristálytiszta vízben heverő sziklák egészen vadregényessé teszik látványát. A finom illatú fenyvesek, valamint a kellemes tengeri levegő is mind-mind hozzájárul, hogy egyedülálló élményben legyen részed! Konnos gyakorlatilag Protaras és Agia Napa szomszédságában van, így sokaknak különösebben ki sem mozdulnia Ciprus egyik legszebb strandjának élvezetéhez. Konnos beach leírásához katt ide…

Ciprus legszebb strand, Konnos Protaras

Fügefa-öböl (Fig Tree Bay)

Protaras legismertebb strandja biztosan le fogja nyűgözni az ide látogatót. Ennek a csodaszép ciprusi tengerpartnak a kristálytisztán átlátszó, kékes-zöldes árnyalatokban játszó tengervize, és a világos színű homokja olyan kombinációt alkot, melyen egész nap csak pihenne, fürdene és napozna az ember. Mi nem csodálkozunk népszerűségén, elég rápillantani, hogy rájöjjön erre a tényre az utazó – Ciprus legjobb tengerpartjai között a helye! Bővebben a Fig Tree bay-ről…

Ciprus legszebb strandjai, Fügefa-öböl Protaras

Afrodité sziklái (Petra Tou Romiou)

Lehet-e felemelőbb érzés máshol fürdőzni, mint ott ahol maga Afrodité született? Szerintünk csak kevés helyen, így ez a legendás ciprusi természeti látnivalónak is beillő, köves-sziklás strand igencsak csábító. Az érdekes formájú sziklákkal övezett terület igazi ínyencség a Cipruson nyaralóknak, ám fürdeni itt csak akkor lehet, ha az aktuális hullámzás és az időjárási viszonyok is megengedik. Ha viszont minden adott, akkor érdemes felfrissíteni a tengerben itt magad! A csodaszép helyre Ciprus nyugati oldalán bukkanni, így elsősorban Páfoszban történő nyaralás során érdemes ide ellátogatni. Még több olvasnivaló Afrodité szikláiról…

Ciprus legszebb strandjai, Afrodité sziklái (Petra Tou Romiou)

Ha szeretnél megmártózni Ciprus legszebb strandjainak vizében, irány lefoglalni valamelyik nyaralók által is ajánlott szállást.

Ciprus 2024-es szállodáihoz és apartmanjaihoz kattints ide, hogy elolvasd a véleményeket és értékeléseket róluk, és találd meg a legjobbat számodra!

A ciprusra utazáshoz az idén ajánlott utasbiztosításért pedig kattintsunk ide, ahol kiszámolhatjuk és megköthetjük az ajánlott biztosítást a nyaraláshoz vagy városnézéshez.

Kellemes nyaralást kívánunk Cipruson, Afrodité szigetén!

cipruson.hu

Scroll to Top