Ciprus legszebb strandjai

Ciprus legszebb strandjai

Ciprus legszebb strandjai és tengerpartjaiCiprus legszebb strandjai és tengerpartjai 

Afrodité szigete, Ciprus hírnevéhez méltóan igazán gazdag látványos strandokban,  vonzó tengerparti részekben. Bár hangulatos partokat a középső részeken is találni, mégis bátran kijelenthető, hogy Ciprus legszebb, leglátványosabb helyei a sziget két szélén húzódnak. Nyugaton Páfosz, míg keleten Ayia Napa és Protaras a két igazi tengerparti központ, nem véletlenül csoportosul ezekbe a városokba az idegenforgalom döntő része. Ha a elsősorban a tenger szépségének élvezete miatt mész  a szigetországba, mi főként ezeket a településeket ajánljuk.

 

A közelükben található partok minden igényt kielégítenek: látványukkal elismerő csettintésre késztetik az embert, a kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű tenger pedig fürdésre csábít. Van amelyik teljes kiépítettségével minden igényt kielégít, míg máshol a természetet szinte még zavartalanul veheted szemügyre.

Lássuk, szerintünk melyek a legjobb strandok, a legszebb partok Cipruson!

Nissi beach

A világszerte méltán ismert ciprusi tengerpart nem csupán az egyik leglátogatottabb strand, de talán a legszebb is. A sekély lagúna látványa a fehér homokkal, a lassan mélyülő türkizkék tenger egyszerűen lenyűgöző. A parttal szemközti szigetre tavasztól őszig akár száraz lábbal is átkelhetsz, a lagúnában pedig bokáig érő vízben sétálhatsz.

Mivel mindenki kíváncsi rá, így számíts rá, hogy rengeteg az itt megforduló nyaraló – bennünket mégis meggyőzött, hogy ő álljon fel a dobogó legfelső fokára!

Ciprus legszebb strandja, Nissi beach Ayia Napa

Konnos

Konnos teljesen más élményt nyújt, mint a legtöbb ciprusi strand: zöldellő környezete, a part mögött húzódó dimbes-dombos magaslatai, a kristálytiszta vízben heverő sziklák egészen vadregényessé teszik látványát. A finom illatú fenyvesek, valamint a kellemes tengeri levegő is mind-mind hozzájárul, hogy egyedülálló élményben legyen részed!

Ciprus legszebb strand, Konnos Protaras

Fügefa-öböl (Fig Tree Bay)

Protaras legismertebb strandja lenyűgözi az ide látogatót. Ennek a ciprusi tengerpartnak a kristálytisztán átlátszó, kékes-zöldes árnyalatokban játszó tengervize, és a világos színű homokja olyan kombinációt alkot, melyen egész nap csak pihenne, fürdene és napozna az ember. Mi nem csodálkozunk népszerűségén, elég rápillantani, hogy rájöjj – dobogón a helye!

Ciprus legszebb strandjai, Fügefa-öböl Protaras

 

Afrodité sziklái (Petra Tou Romiou)

Lehet-e felemelőbb érzés máshol fürdőzni, mint ott ahol maga Afrodité született? Szerintünk csak kevés helyen, így ennek a természeti látnivalónak strandja igencsak csábító. A látványos, sziklákkal övezett terület igazi ínyencség, így ha a hullámzás és az időjárás is megengedi, érdemes felfrissíteni a tengerben magad!

Ciprus legszebb strandjai, Afrodité sziklái (Petra Tou Romiou)

Korall-öböl (Coral Bay)

A nyugat-ciprusi strandok ütőkártyája. A Korall-öböl nem csupán látványos és elbűvölő, de kiépítettsége miatt mindent megtalálsz, amire szükséged lehet. A környék sziklastrandjainak kristálytiszta, türkiz vizében akár búvárkodhatsz is!

Korall-öböl, Ciprus Pafosz (Paphos)