Állatkertek Cipruson

Ciprus állatkert, zoo

Frissítve: 2023 január

A főként nagyobb városokban fekvő állatkertek remek szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Ciprus állatkertjei az állatok és növények számában, változatosságában elmaradnak ugyan a nagyobb magyar állatkertektől, ám a sziget lakossága és az ide utazók egyaránt szívesen látogatják ezeket az intézményeket, kellemes elfoglaltságot biztosítanak néhány órára.

állatkertek Larnaka környékén

Tevepark (Camel Park Mazotos)

Az 1998-as alapítású, családi vállalkozásban vezetett park a várostól kb. 15 perces autózásra fekszik, Mazotos falucska mellett. A főként gyerekek által kedvelt parkban a tevék a főszereplők, ám a tevegélés mellett lehetőség van úszómedencében fürdeni, dodzsemezni, vagy a Noé bárkájának becézett állatudvart megtekinteni.

Ciprus Teve Park

A terület szépen gondozott, egzotikus hatást keltő, a nyaralók a jobb értékelésű ciprusi látogatóközpontok közé sorolják, ráadásul a tevegélésnem mindennap élményét is megtapasztalhatjuk.

 • Koordináták: 34.801027, 33.507192
 • Belépő: kb. 6 Euro, a tevelovaglás plusz 1-2 Eurós költség
 • Nyitva tartás: áprilistól októberig 9:00 – 19:00, novembertől március végéig 9:00 – 17:00
 • Web: camel-park.com

állatkert Protaras környékén

Tengeri Akvárium (Protaras Ocean Aquarium)

A nyaralóváros kis méretű akváriumában a tengerek élővilága áll a középpontban, és minden, ami a vízzel kapcsolatos. A kültéri kifutókon emellett több madárfajt is megtekinthetünk, a gyerekekről kis játszótér gondoskodik.

Protaras ciprusi tengeri akvárium
 • Belépő: kb. 15 Euro
 • Nyitva tartás: áprilistól októberig 10:00 – 18:00, novembertől március végéig 9:00 – 16:00
 • Web: protarasaquarium.com

Állatkertek Limassol környékén

Limassol városi állatkert (Limassol Municipial Zoo, Ζωολογικός κήπος Λεμεσού)

 

A város szépen gondozott állatkertjét a természetesség jegyében tervezték: szinte minden fából, kötélből, kövekből, üvegből készült. A hangulatos sétányok mellett több tucat szárazföldön és vízben élő állatfajt tekinthetünk meg, természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között. A ciprusi állatkert a Molos tengerparti pálmafás sétány keleti oldalától néhány száz méterre terül el, mellette látványos park is található.

Limassol Zoo állatkert
 • Belépő: kb. 5 Euro
 • Nyitva tartás: áprilistól szeptemberig 9:00 – 19:00, nyári szezonon kívüli időszakban egy-két órával korábban zár
 • Web: limassolzoo.com

Állatkertek Páfosz közelében

Városi állatkert (Pafos Zoo)

A nyugat-ciprusi település állatkertje a limassoli mellett a szigetország legnagyobb ilyen jellegű intézménye. 2003 szeptemberében nyitotta meg kapuit, a készítői modern és barátságos állatkertet varázsoltak belőle. A 100.000 négyzetméteres területen elterülő állatkertbe a világ minden részéből gyűjtöttek élőlényeket, melyek között igazi ritkaságok is megtalálhatóak. A páfoszi állatkert büszkeségei közül a legnépszerűbbek a fehér oroszlán, a szibériai tigris, a három különféle kengurufaj, a flamingók – de a kedvencét természetesen mindenki maga választhatja ki a több mint 200 különböző fajta közül.

 • Belépő: kb. 17 Euro
 • Nyitva tartás: 9:00 – 18:00, augusztusban zárás 19:00-kor, november március között zárás 17:00-kor
 • Web: pafoszoo.com

cipruson.hu

Scroll to Top