Állatkertek Cipruson

Ciprus állatkert, zoo

Állatkertek Cipruson

A főként nagyobb városokban fekvő állatkertek remek szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Ciprus állatkertjei az állatok és növények számában, változatosságában elmaradnak ugyan a nagyobb magyar állatkertektől, ám a sziget lakossága és az ide utazók egyaránt szívesen látogatják ezeket az intézményeket, kellemes elfoglaltságot biztosítanak néhány órára.

Larnaka

Tevepark (Camel Park Mazotos)

Az 1998-as alapítású, családi vállalkozásban vezetett park a várostól kb. 15 perces autózásra fekszik, Mazotos falucska mellett. A főként gyerekek által kedvelt parkban a tevék a főszereplők, ám a tevegélés mellett lehetőség van úszómedencében fürdeni, dodzsemezni, vagy a Noé bárkájának becézett állatudvart megtekinteni.

Larnaka tevepark, Ciprusfotó: camel-park.com

Belépő: kb. 3 Euro
Nyitva tartás: 9:00 – 19:00
Web: https://www.camel-park.com/

Protaras

Tengeri Akvárium (Protaras Ocean Aquarium)

Protaras tengeri akvárium Ciprusfotó: protarasaquarium.com

A nyaralóváros akváriumában a tengerek élővilága áll a középpontban, és minden ami a vízzel kapcsolatos. A kültéri kifutókon számos madárfajt is megtekinthetünk, a gyerekekről kis játszótér gondoskodik.

Belépő: kb. 13 Euro
Nyitva tartás: 10:00 – 18:00
Web: https://www.protarasaquarium.com/

Limassol

Városi állatkert (Limassol Zoo)

Limassol állatkert Ciprusfotó: limassolzoo.com

 

A város szépen gondozott állatkertjét a természetesség jegyében tervezték: szinte minden fából, kötélből, kövekből, üvegből készült. A hangulatos sétányok mellett több tucat szárazföldön és vízben élő állatfajt tekinthetünk meg, természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

Belépő: N/A
Nyitva tartás: 9:00 – 19:00
Web: https://limassolzoo.com/

Ciprus állatkert, Limassolfotó: limassolzoo.com 

Páfosz

Városi állatkert (Pafos Zoo)

Páfosz állatkert Ciprusfotó: pafoszoo.com

A nyugat-ciprusi település állatkertje a limassoli mellett a szigetország legnagyobb ilyen jellegű intézménye. 2003 szeptemberében nyitotta meg kapuit, a készítői modern és barátságos állatkertet varázsoltak belőle. A 100.000 négyzetméteres területen elterülő állatkertbe a világ minden részéből gyűjtöttek élőlényeket, melyek között igazi ritkaságok is megtalálhatóak. A páfoszi állatkert büszkeségei közül a legnépszerűbbek a fehér oroszlán, a szibériai tigris, a három különféle kengurufaj, a flamingók – de a kedvencét természetesen mindenki maga választhatja ki a több mint 200 különböző fajta közül.

Belépő: kb. 16 Euro
Nyitva tartás: 9:00 – 18:00
Web: https://pafoszoo.com/

 

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu