Lady’s Mile

Lady's Mile beach, Limassol közelében, Ciprus

Lady’s Mile beach (Lady’s Mile)

Limassol városának közelében található, több mint 7 km hosszan elterülő, homokos fövenyű tengerpart. 

Lady's Mile beach, Limassol közelében, Ciprus

A Lady’s Mile déli része 

Az egyik leghosszabb ciprusi strand csak néhány szakaszokon van kiépítve, ahol a fürdőzők kényelméről néhány part menti bár gondoskodik. Mivel a víz lassan mélyül, és a zsúfoltság is ismeretlen fogalom, hétvégéken Limassol sok gyerekes családja is kijár ide szabadidejében. A sötét színű homokot helyenként kavicsos, köves részek váltják fel, ám a homokkal borított részek vannak többségben. Szeles időben nagyobb hullámzásra is számítani kell, ilyenkor ha mindenképp úszni vágyunk, érdemes másik strandot felkeresni.

Apró érdekesség, hogy ez a ciprusi strand a nevét – Lady’s Mile – egy kormányzó lováról kapta, amivel régen rendszeresen lovagolt a környéken.

A tengerpart mögött, néhány száz méterre fekszik Limassol város sós tava: miatta a környék növényzete gyér, ám a meder egyedülálló látványossággal is szolgál: téli és tavaszi időszakban flamingók százai keresik fel!

A Lady’s Mile déli részén az angol haderő (Royal Air Force) civilektől elzárt repülőtere látható, ahol bizonyos időközönként repülőgépek is megfigyelhetőek felszállás, vagy épp landolás közben.

Lady’s Mile beach koordináták: 34.639021, 33.009105

Lady’s Mile beach értékelés

Ciprus szállások
Apartmanok és hotelek 2024-es nyaraláshoz és városnézéshez

cipruson.hu

Scroll to Top