Governor’s beach

Governor's beach, Ciprus

A Limassoltól 30 kilométerre, Larnakától 45 kilométerre fekvő ciprusi strand elsősorban hófehéren ragyogó szikláiról nevezetes, melyeket a szigeten csak itt találhatunk meg. A Governor’s beach nevét az első angol nemzetiségű limassoli kormányzó tiszteletére kapta, a zsúfoltság errefelé inkább csak főszezonban jellemző.

Governor's beach, Ciprus, Limassol

Ugyan teljesen más külsejű, mint Agia Napa környékének strandjai, de különleges kinézete miatt az utóbbi években a Governor’s beach kirándulóhelyként is népszerűségre tett szert, elsősorban a Ciprust autóval vagy motorral felfedezők köreiben. A sötétszürkés-barnás színű, jobbára homokos és aprókavicsos föveny, valamint a szinte már vakítóan fehér sziklák alkotta kontraszt igen érdekes látványt nyújt, ráadásul a sziklák fényvisszaverő hatása miatt tűző napsütésben még melegebbnek érződik a levegő.

Governors beach Ciprus strandjai

A part mentén főszezonban napágyak és napernyők is megtalálhatóak néhány tengerparti bár társaságában. Mivel a víz ezen a ciprusi tengerparton sem mélyül túl gyorsan, a szélén a kevésbé jó úszók is pancsolhatnak.

Governor's beach, Ciprus

Fehér sziklás part a Governor’s beach közelében 

A Governor’s beach mellett egy Kalymnos beach nevű, gyakorlatilag ugyanolyan külsejű part is található, de sok helyen az egész szakasz Governor’s beachként említik. A háttérben több étterem is működik, így éhen biztosan nem marad itt senki. Azt érdemes tudni, hogy ez a hely, ahol a strand fekszik, meglehetősen iparosodott régiója Ciprusnak, a közelben teherkikötő és meglehetősen sok ipari létesítmény működik.

Koordináták:34.719109, 33.275266

Szállások terén a strand régiójában Larnaka, esetleg Limassol javasolt.

Larnaka szállásai

Larnaka Ciprus szálloda

Larnaka szállodáinak, apartmanjainak listáját itt találjuk!

Limassol szállásai

Limassol szállásai, Ciprus

Limassol város szállásaihoz katt!

Ciprus szállások
Apartmanok és hotelek 2024-es nyaraláshoz és városnézéshez

cipruson.hu

Scroll to Top