Konnos beach

Konnos strand, Protaras, Ciprus (Konnos beach)

Így is ismerheted még: Konnos bay, Κόννος

A Konnos beach látványos partszakasza Ciprus keleti felén, a Cape Greco nemzeti park közelében fekszik, Protaras település mellett. A vadregényes látványt nyújtó, tiszta vizű tengerpart leginkább azon nyaralók szívébe lopja magát, aki a magas szállodák előtt húzódó strandokon kívül más jó fürdőhelyet is keresnek a szigeten.

Konnos beach, Protaras és Agia Napa között Ciprus

A táblákkal is jelzett strand Ciprus sziget egyik legszebb tengerparti szakaszának számít, látványát még közelben fekvő híres Nissi beach, vagy a Fügefa öböl (Fig Tree Bay) sem homályosítja el. Az Agia Napa, illetve a Protaras közelében szállást foglaló nyaralók előszeretettel választják a Konnos beachet egyik úticéljuknak, amikor autóval vagy motorral fedezik fel a környéket, ugyanis Protarastól mindössze 6 kilométerre, Agia Napától pedig szintén csak 9 kilométerre helyezkedik el.

Konnos beach, Protaras legszebb strandjai

Amit a Konnos beachről tudni érdemes

A Konnos beachre (Konnos bay, Κόννος) vezető út Agia Napa felől érkezve is ki van táblázva, a strandhoz a dombokól lekanyargó út végén pedig parkoló fogadja az ide érkező nyaralókat. A strand a nyári szezonban napágyakkal és napernyőkkel egyaránt kiépített, valamint frissítőket, szendvicseket kínáló tengerparti büfé szolgálja a nyaralók kényelmét. A parton vízimentő szolgálat is figyeli a strandolókat, mellette nem sokkal vízisport lehetőségeket kínálnak a kalandokra éhezőknek.

Protaras strand, Konnos beach

Konnos beach lassan mélyülő vizében ugyan itt-ott kisebb-nagyobb sziklák hevernek, ám találni szikláktól és a nagy kövektől mentes, homokkal és aprókaviccsal borított részeket is. Mivel az öböl viszonylag szélvédett és a tengeri áramlatoktól védett területen fekszik, a nagyobb hullámzás rendszerint elkerüli. A Kék Zászló minősítéssel is rendszeresen kitüntetett ciprusi strand fövenye kb. 250 méter hosszú, ahol az év legnagyobb részében kényelmesen elférnek a nyaralók – a júliusi, augusztusi, szeptember közepéig tartó főszezonban viszont nagyobb zsúfoltság is kialakulhat, ami a parkoló környékén főleg tetten érhető.

Konnos strand, Ciprus

A part mögött fekvő magaslaton túraútvonal indul a környék felfedezésére, ahol akár kilométereken keresztül is kalandozhatunk a partvonal mentén. A Konnos beach mögött, a földrajzi viszonyok miatt egyáltalán nem zavaróan az ötcsillagos Grecian Park szálloda várja a vendégeit (képek, foglalás itt), illetve a Konnos Bay Gardens apartmanház is a szomszédban van (képek, foglalás itt).

Konnos beach, Agia Napa és Protaras strandja

Ciprus legszebb strandjainak egyik képviselője, a Konnos beach Protarastól mindössze 6 kilométerre, Agia Napától 9 kilométerre, Larnakától pedig bő 50 kilométerre helyezkedik el, így aki a sziget keleti felén nyaral vagy tölti idejét városnézéssel, érdemes lehet ide is lekanyarodnia.

Konnos beach, Ciprus egyik legszebb strandja

Konnos beach (Konnos bay, Κόννος) koordináták: 34.983980, 34.068116

A környéken a fent említett közeli szállás mellett a Agia Napa és Protaras szállásai ajánlottak, melyeket az alábbi linkekre kattintva lehet megnézni és akár foglalni.

Agia Napa szállásai

Agia Napa szállásai Cipruson

Agia Napa szállodáihoz, apartmanjaihoz katt ide!

Protaras szállásai

Protaras szállodák

Protaras szállásai ezen a linken át érhetőek el!

Ciprus szállások
Apartmanok és hotelek 2024-es nyaraláshoz és városnézéshez

cipruson.hu

Scroll to Top