Konnos

Konnos strand, Protaras, Ciprus | Konnos beach, Cyprus

Konnos

(Konnos beach, Konnos bay)

A Konnos beach látványos partszakasza a Cape Greco nemzeti park közelében fekszik, Protaras település mellett. A vadregényes látványt nyújtó, tiszta vizű tengerpart a családok egyik kedvence.

Konnos strand, Protaras, Ciprus | Konnos beach, Cyprus

A táblákkal is jelzett strand Ciprus egyik legszebb tengerparti szakasza, szépségét még közelben fekvő híres Nissi, vagy a Fügefa öböl (Fig Tree Bay) sem homályosítja el. A környező településeken nyaralók előszeretettel választják: kényelmesen elnyújtózva napoznak a homokkal és aprókaviccsal borított parton, vagy fürdenek a tiszta vízben. A környező dombokon mediterrán fenyvesek zöldellnek, így nem csupán a víz, de a természet szépsége is magával ragadó.

A Konnosra vezető út ki van táblázva, a végén parkoló fogadja az ide érkező nyaralókat. A strand a nyári szezonban napágyakkal és napernyőkkel egyaránt kiépített, valamint frissítőket, szendvicseket kínáló tengerparti büfé szolgálja a nyaralók kényelmét. A parton vízimentő szolgálat is figyeli a strandolókat.

Konnos strandjának vizében kisebb-nagyobb sziklák hevernek, ám találni szikláktól, kövektől mentes részeket is. Mivel az öböl szélvédett területen fekszik, a nagyobb hullámzás rendszerint elkerüli. A Kék Zászló minősítéssel is kitüntetett ciprusi strand fövenye kb. 250 méter hosszú, ahol az év legnagyobb részében kényelmesen elférnek a nyaralók – egyedül a júliusi, augusztusi főszezonban alakulhat ki zsúfoltság.

A part mögött fekvő magaslaton túraútvonal indul a környék felfedezésére, ahol kilométereken keresztül is kalandozhatunk a partvonal mentén.

Konnos strand, Ciprus

A Konnos strand a nyári főszezonban

Konnos beach értékelés