Konnos

Konnos strand, Protaras, Ciprus | Konnos beach, Cyprus

Konnos beach

(Konnos beach, Konnos bay)

A Konnos beach látványos partszakasza a Cape Greco nemzeti park közelében fekszik Ciprus népszerű nyaralóvároskája, Protaras település mellett. A vadregényes látványt nyújtó, tiszta vizű tengerpart a családok egyik kedvence.

Konnos strand, Protaras, Ciprus | Konnos beach, Cyprus

A táblákkal is jelzett strand Ciprus egyik legszebb tengerparti szakasza, szépségét még közelben fekvő híres Nissi beach, vagy a Fügefa öböl (Fig Tree Bay) sem homályosítja el. A környező településeken nyaralók előszeretettel választják a Konnos beachet: kényelmesen elnyújtózva napoznak a homokkal és aprókaviccsal borított parton, vagy fürdenek a tiszta vízben. A környező dombokon mediterrán fenyvesek zöldellnek, így nem csupán a víz, de a természet szépsége is magával ragadó.

Konnos beach. Protaras és Agia Napa között

A Konnosra vezető út Agia Napa felől érkezve is ki van táblázva, a végén parkoló fogadja az ide érkező nyaralókat. A strand a nyári szezonban napágyakkal és napernyőkkel egyaránt kiépített, valamint frissítőket, szendvicseket kínáló tengerparti büfé szolgálja a nyaralók kényelmét. A parton vízimentő szolgálat is figyeli a strandolókat.

Konnos beach, Protaras legszebb strandjai

Konnos strandjának vizében kisebb-nagyobb sziklák hevernek, ám találni szikláktól, kövektől mentes részeket is. Mivel az öböl szélvédett területen fekszik, a nagyobb hullámzás rendszerint elkerüli. A Kék Zászló minősítéssel is kitüntetett ciprusi strand fövenye kb. 250 méter hosszú, ahol az év legnagyobb részében kényelmesen elférnek a nyaralók – általában inkább csak a júliusi, augusztusi, szeptember közepéig tartó főszezonban alakul ki nagyobb zsúfoltság.

Protaras strand, Konnos beach

A part mögött fekvő magaslaton túraútvonal indul a környék felfedezésére, ahol kilométereken keresztül is kalandozhatunk a partvonal mentén.

Konnos strand, Ciprus

A Konnos strand a nyári főszezonban

Ciprus legszebb strandjainak egyik képviselője, a Konnos beach Protarastól mindössze 5 kilométerre, Agia Napától 10 kilométerre, Larnakától pedig bő 50 kilométerre helyezkedik el. A sziget keleti részének felfedezésekor érdemes ide is lekanyarodni!

Konnos beach, Agia Napa és Protaras strandja
Konnos beach, Ciprus egyik legszebb strandja

Konnos beach koordináták: 34.983980, 34.068116

Konnos beach értékelés

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu