Makronissos

Makronissos beach Agia Napa legjobb strandjai

Makronissos beach

(Macronisos, Makronisis beach, Makronissos East / West)

A Makronissos part Ayia Napa városának egyik legnyugatabbra eső strandja: türkiz színű, kristálytiszta vízzel és világos homokfövennyel vár.

Ayia Napa strand (Makronissos beach)

A látványos ciprusi tengerpart három részre osztható, egy nyugati, egy keleti, és egy déli félre: mindössze egy száz méter hosszú, homokdűnékkel tarkított félsziget választja el őket egymástól. A kiépített strandon napágyak és napernyők sorakoznak, a közelben néhány szálloda húzódik. Makronissost nem csupán a helyi nyaralók látogatják előszeretettel, de a ciprusi lakosok is: márpedig ahová a helyiek is szívesen járnak, arra már érdemes odafigyelni.

Ayia Napa strand (Makronissos beach)

A tenger sekély, lassan mélyül, így itt az egész család számára remek kikapcsolódás a strandolás. Szikrázó napsütésben a szinte már fehérbe hajló, világos homok és a türkizkék tenger miatt a strand trópusi színekben pompázik!

Makronissos beach, Agia Napa legjobb strandjai Ciprus

Kellemes látványa és hangulata miatt ezt az Agia Napai strandot is sokan keresik fel a nyári hónapokban, emiatt néha akár zsúfolt is lehet.

Makronissos beach, Agia Napa Ciprus

Agia Napa strandjai közül a Makronissos beach mellett kicsit keletebbre fekszik a Landa beach, nagyjából egy kilométerre tőle a Nissi beach, valamivel nyugatabbra pedig az Agia Thekla beach.

Érdekesség a Makronissos beachről, hogy a nyugati kis félszigeten a régészek az ókorból származó épületmaradványokat és sziklákba vágott üregeket tártak fel, melyek egy kis sétával bárki számára megtekinthetőek.

Makronissos beach koordináták: 34.984867, 33.954492

Makronissos beach értékelés

cipruson.hu

Scroll to Top