Ayia Napa kolostor

Ayia Napa kolostor

Ayia Napa kolostor

(Ayia Napa Monastery)

Kelet-Ciprus egyik legnépszerűbb településének, Agia Napa kolostora 1500 körül épült, a velenceiek keze nyomán. A vastag, erődszerű falakkal védett templomot építése idején még sűrű erdő ölelte körbe, de az utóbbi évszázadban a település házai teljesen körbefonták.

Ayia Napa kolostor

A kolostor tágas udvarára belépve körbejárhatjuk a több mint 600 éves platánfát, a gondozott kertet, sétálhatunk a boltíves tornácok alatt. A hangulatos, ősi látványt nyújtó épületegyüttes két legszebb darabja a szikla oldalában található, barlangra épített templom, valamint a kert melletti, velencei mesterek keze munkáját dicsérő szökőkút. A kolostort 1950-ben részlegesen felújították, de a több száz éves, még mindig jó állapotban lévő falakat, kőfaragásokat érintetlenül hagyták. 

Ayia Napa látnivalói, a kolostor

A bájos hely érdekes kontrasztot alkot Ayia Napa központjának modern épületeivel: sokan betérnek a nyaralók közül is, akik a megszokottól eltérő hangulatot keresnek, hiszen Agia Napa legjobb látnivalói közé tartozik.

Agia Napa kolostor, a város látnivalói

Szökőkút Agia Napa kolostorában

A kolostor udvara Agia Napában

Agia Napa kolostora, az egyik legszebb látnivaló Cipruson

A kolostor Agia Napa egyik legjobb látnivalója

Agia Napa látnivalói

Agia Napa kolostora a nyugalom apró szigete a nyüzsgő városkában

Agia Napa kolostora

Agia Napa kolostor

Az Ayia Napa (Agia Napa) legjobb látnivalói közé tartozó kolostor

Ayia Napa kolostor koordináták: 34.989551, 33.999610

Ha a nyaralók által ajánlott szállásokat keresed Agia Napában, kattints ide a legjobb szállodák és apartmanok listájáért…

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu