Hová menjünk Cipruson 2024-ben?

Ciprus nyaralás, hova utazzunk Cipruson

Hová érdemes utazni Cipruson?

Frissítve: 2024. április

Hol érdemes szállást foglalni 2024-ben Cipruson? Szállodát vagy apartmant érdemes választanunk? Olcsóbb, vagy drágább szállást keressünk, ha Cipruson nyaralunk? Ciprus melyik részére repüljünk?

2024-ben Ciprus szigetén több mint 5000 különféle hotel, apartman vagy kiadó studió várja a nyaralókat és a városlátogatásokra érkezőket, így a kínálat hatalmas, választani nem mindig egyszerű. Az egyszerűbb, funkcionális apartmanoktól egészen a minden igényt kielégítő, ötcsillagos luxusszállodákig több száz szállás foglalható, gyakorlatilag csak a pénztárcánk szabja meg a határt, de az nem mindegy, hová is megyünk , Cipruson belül.

Lássuk hát, hogy a tapasztalatok és vélemények szerint mit érdemes választani, és hova érdemes utazni Cipruson!

Hova menjünk Cipruson 2024-ben?

Mivel Ciprus nyugati szélétől, Páfosztól egészen a keleti régióig, Larnakáig, Ayia Napáig és Protarasig gyakorlatilag minden típusú szállásból rengeteg foglalható, mindig az az első számú kérdés, hogy melyik oldalt érdemes választani.

Ezt a kérdést gyakorlatilag szinte mindig onnan érdemes megközelíteni, hogy miért szeretnénk Ciprusra utazni, és hány napot töltünk ott.

  • Városlátogatásra készülünk?
  • Klasszikus nyaralást, strandolós – pihenős kikapcsolódást szeretnénk egy-két hétre?
  • Keresztbe-hosszába fel szeretnénk fedezni a szigetet?

Ciprusi szállásfoglalás előtt így feltétlenül olvassuk el az alábbiakat, a nyaralók véleményei szerint hasznos!

Városlátogatás Cipruson

Az egész évben járó fapados repülők miatt Ciprus kifejezetten jó választás egy pár napos városlátogatásra. Így amennyiben néhány napos városlátogatásra tervezünk utazást Ciprusra, Larnaka és Páfosz környéke egyaránt megfelelő, sőt sok szempontból leginkább éppen ez a két város ajánlott a szigeten. Hogy miért? Mert mind Larnaka, mint Páfosz városokban sok a látnivaló, és ha már mindent megnéztünk ami érdekelt bennünket, a közelükben is sok érdekességet találhatunk.

Mindkét város viszonylag nagy méretű, és a környékük bejárása néhány napra még akkor is lefoglalhat bennünket, ha aktívan töltjük ciprusi városnézős napjainkat. Apartmanokból és szállodákból egyaránt nagyon nagy a választék mindkét településen, a szállodák terén pl. az egyszerű, gazdaságos megoldást jelentő két csillagos hotelektől a nagy méretű, négy – öt csillagos hotelkomplexumokig mindent megtalálunk a két városban.

Megfontolandó, hogy városnézéshez rendszerint a településközpontokhoz közelebbi szállások javasoltak, amelyek a városközpontokhoz 2-3 kilométeres távon belül találhatóak, hogy akár sétával is elérhető legyen a központ, ne kelljen minden esetben buszra szállni vagy taxit hívni.

Larnaka szállásai 2024

Larnaka szállás városnézéshez, szállodák és apartmanok

Larnaka 2024-es szállodáinak, apartmanjainak megtekintéséhez kattintsunk ide!

Páfosz szállásai 2024

Páfosz szállás (Paphos Ciprus)

Páfosz 2024-ben foglalható szállodáit, apartmanjait itt találjuk…

Tengerparti nyaralás

Amennyiben tengerparti nyaralás a cél Cipruson, a sziget legszebb tengerpartjait a keleti oldalon találjuk, Agia Napa és Protaras városok környékén. Ez a két település Ciprus két leghíresebb nyaralóvárosa, ahová évente utazók ezrei érkeznek a helyi strandokon pihenjék ki az éves fáradalmakat, szállodák és apartmanok százaival, éttermek és üzletek sokaságával.

Aki a sziget nyugati oldalára, Páfosz környékére érkeznek tengerparti nyaralásra, ott is vannak mutatós aranyhomokos strandok, de strandolás terén sok vélemény szerint a keleti oldal viszi a pálmát. Larnakának Páfoszhoz hasonlóan barnás-aranyhomos strandjai vannak, de a partok szépsége terén ez két a város elmarad Agia Napától és Protarastól, amelyek 50-60 kilométerre keletre fekszenek Larnakától. A sziget közepe táján, Limassol környékén a strandok kevéssé jók, mint a sziget két szélén, Páfosz környékén vagy a Larnakától keletre fekvő üdülőparadicsomokban.

Tengerparti nyaraláshoz érdemes a tengerpartoktól max 1 kilométeres távon belőli szállást választani, hogy ne kelljen sokat sétálni a partig, de ezzel szerencsénk van – rengeteg szálloda és apartman foglalható le ilyen kondícióval, az alap szállásoktól a medencés szállodákig. Katt a lenti linkekre, ugyanis mi ciprusi tengerparti nyaraláshoz mi ezeket a településeket ajánljuk jó szívvel.

Agia Napa szállásai

Agia Napa szállásai Cipruson

Agia Napa szállodáihoz, apartmanjaihoz 2024-es nyaraláshoz klikkeljünk ide!

Larnaka szállásai

Larnaka Ciprus szálloda

Larnaka 2024-es szállásaihoz kattintsunk ide!

Páfosz szállásai

Páfosz (Paphos) szállodák, apartmanok Cipruson

Páfosz 2024-ben foglalható szállodáihoz, apartmanjaihoz ide kattintsunk…

Protaras szállásai

Protaras szállodák

Protaras 2024-es szállásai ezen a linken át érhetőek el!

Szállodák terén nagy a szórás, érdemes elolvasni a szállások véleményeit is elolvasni, melyet a fenti linkeken szintén megtalálunk. Ha tengerparti nyaralásra indulunk, egy jobb értékelésű apartmanok irányában, vagy a háromcsillagos szállodáktól felfelé nézelődjünk. A két csillagosok jellemzően nagyon egyszerűek és néhány kivétellel kevésbé nyújtanak komfortot, és amik egy rövid városlátogatáshoz meg is felelnek, egy klasszikus nyaraláshoz már nem biztos, hogy elegendőek.

A három csillagosak között már viszonylag sok jó hotel van a szigeten, Ciprus négy és öt csillagos szállodái közül pedig a legtöbb már komoly színvonalat, felszereltséget és kényelmet nyújt.

Ciprus nyaralás tengerparton egyénileg szállások

Ciprus felfedezése

Ha olyan helyet keresünk ciprusi utazásunkhoz, ahonnak csillagtúraszerűen körbejárhatjuk a régiót, akkor Larnaka, Páfosz és feltételesen Limassol javasolt. Sokak szerint talán Larnaka a legjobb ebből a szempontból, mivel saját repülőtere van, és 60-80 kilométeres távon belül akár még a Ciprus fővárosát, Nicosiát is meglátogathatjuk, megnézhetjük Agia Napát és Protarast, valamint a sok egyéb helyi érdekességet, történelmi és természeti látnivalót.

Páfosz a második legjobb hely Cipruson ebből a szempontból, majd ezt követi Limassol a sziget közepén, ahova valamelyest körülményesebb eljutni, mivel nincs saját nemzetközi repülőtere.

Larnaka szállásai

Larnaka Ciprus szálloda

Larnaka 2024-es szállásaihoz kattintsunk ide!

Páfosz szállásai

Páfosz (Paphos) szállodák, apartmanok Cipruson

Páfosz 2024-ben foglalható szállodáihoz, apartmanjaihoz ide kattintsunk…

Limassol szállásai

Limassol szállásai, Ciprus

Limassol 2024-es szállásaihoz klikkelj!

Ha felfedezésre indulunk, és kevés időt töltünk tervezünk szálláson tölteni, egy apartman vagy egy 2-3 csillagos szálloda is megfelelő lehet, de természetesen azért a véleményeket itt is érdemes elolvasni, és a jobb értékelésűek közül választani egy adott árkategóriában!

Ciprus szállások vélemények

Kellemes böngészést, sikeres foglalást, élvezetes utat kívánunk Ciprus szigetére 2024-ben!

A ciprusra utazáshoz az idén ajánlott utasbiztosításért kattintsunk ide, ahol kiszámolhatjuk és megköthetjük az ajánlott biztosítást a nyaraláshoz vagy városnézéshez.

cipruson.hu

Scroll to Top