Nissi beach

Nissi strand, Ciprus | Nissi beach, Cyprus

Nissi (Nissi beach, Nissi Bay)

Ciprus legismertebb tengerparti szakaszát nincs tengerpart-rajongó, aki ne ismerné: a lassan mélyülő, kristálytisztán átlátszó tenger, a vakítóan fehér homok, a lagúnában fürdés sokak álma. Az Ayia Napa szállodái előtt hosszan elnyúló strandot szépsége miatt rengetegen látogatják, nyaranta még beach-partykat is rendeznek itt.

Nissi strand, Ciprus | Nissi beach, Cyprus

A Kék Zászló kitüntetéssel is minősített tengerpart igazi különlegessége a szárazföldtől 50 méterre lévő, tengerből kiemelkedő kis sziget, melyre bizonyos időszakokban akár száraz lábbal is átgyalogolhatunk. A strand a nevét is a szigetről kapta, eredetileg ezt hívták Nissinek. A szigetet homokpad köti össze a stranddal: a körülötte lévő, sekély lagúna térdig érő vízében sétálgatni igazi élményt jelent. Nissi legtöbbször fotózott része ez: a strandolók közül kevesen mennek haza itt készített kép nélkül.

A tiszta tengervizet az év legtöbb napján nem kavarja fel hullámzás, mivel az öböl teljes hosszában a széltől is védett.

A méretes, több mint 500 méter hosszú partszakasz nem csupán az egyik legkülönlegesebb, de az egyik leginkább kiépített strand is Cipruson: bérelhető napágyak, napernyők, tengerparti bárok fekszenek a parton minden mennyiségben. Különféle vízisport lehetőségek is rendelkezésre állnak, melyek a fürdőzőktől elkülönített területen lehet kihasználni: jet-ski, banán, vízisí, de emelvényről akár még bungee jumping is. Messze földre elérő hírneve miatt a nyári hónapokban Nissi zsúfolásig megtelik nyaralókkal: a tengerparton csak elő- és utószezonban vannak kevesebben.

Ciprusi nyaralásán a Nissi beach-et szinte minden utazó beépíti a kötelezően megtekintendő látnivalók közé – szépsége miatt mi is csak ajánlani tudjuk!

Nissi beach értékelés