Nissi beach

Nissi beach Agia Napa, Ciprus

Nissi beach – Ciprus legszebb strandja

(Nissi lagúna, Nissi Bay)

Ciprus legismertebb tengerparti szakaszát nincs tengerpart-rajongó, aki ne ismerné: a lassan mélyülő, kristálytisztán átlátszó tenger, a vakítóan fehér homok, a lagúnában fürdés sokak álma. Az Ayia Napa szállodái előtt hosszan elnyúló strandot szépsége miatt rengetegen látogatják, nyaranta még beach-partykat is rendeznek itt.

Az Agia Napa legszebb strandjának választott Nissi-t Kék Zászló kitüntetéssel is minősítik évről-évre, mely a tenger tisztaságáért és a számos helyi szolgáltatásért kapja. A Nissi beach igazi különlegessége a szárazföldtől 50 méterre lévő, tengerből kiemelkedő kis sziget, melyre bizonyos időszakokban akár száraz lábbal is átgyalogolhatunk. A strand a nevét is a szigetről kapta, eredetileg ezt hívták Nissinek.

Nissi beach, Ciprus legszebb strandjai

A szigetet homokpad köti össze a stranddal: a körülötte lévő, sekély lagúna térdig érő vízében sétálgatni igazi élményt jelent. A Nissi beach legtöbbször fotózott része ez: a strandolók közül kevesen mennek haza itt készített kép nélkül!

Nissi beach Agia Napa legszebb strandja Ciprus keleti részén

A kristálytiszta tengervizet az év legtöbb napján nem kavarja fel hullámzás, mivel az öböl teljes hosszában a széltől is védett.

Nissi sziget lagúna Agia Napában, Cipruson

A kis sziget és lagúna Nissinél

A méretes, több mint 500 méter hosszú partszakasz nem csupán Ciprus egyik legszebb és legkülönlegesebb, de az egyik leginkább kiépített strandja is: bérelhető napágyak, napernyők, tengerparti bárok fekszenek a parton minden mennyiségben. Különféle vízisport lehetőségek is rendelkezésre állnak, melyek a fürdőzőktől elkülönített területen lehet kihasználni: jet-ski, banán, vízisí, de emelvényről akár még bungee jumping is. Messze földre elérő hírneve miatt a nyári hónapokban Nissi beach zsúfolásig megtelik nyaralókkal: a tengerparton csak elő- és utószezonban vannak kevesebben.

Nissi beach Cipruson, Agia Napa

Nissi beach

Nissi lagúna, Nissi sziget Agia Napa nyaralás

A Nissi beach Agia Napa strandjaként lett világhíres, de a ciprus kisváros központjától és a centrumhoz közeli fő strandoktól kicsit messzebb fekszik, bő három kilométerre. A legközelebbi strandok hozzá a Landa beach és a Makronissos beachek, melyek kicsit nyugatabbra, néhány száz méterre (Larnaka irányában) fekszenek tőle.

Nem csak Nissi közvetlen környéke, hanem ez a külvárosnak számító rész is teljesen kiépített, és már az elmúlt évtizedekben teljesen egybeépült Agia Napával – sokan már akkor is látták Ciprus legszebb strandjainak csodálatos képviselőjében a lehetőséget.

Nissi beach Agia Napa Ciprus

A ciprusi Nissi beachet pálmák, sziklaszirtek és puha homok veszi körül

Nissi Agia Napa strand, Ciprus sziget

Ciprusi nyaralásán a Nissi beach-et szinte minden utazó beépíti a kötelezően megtekintendő látnivalók közé – szépsége miatt mi is csak ajánlani tudjuk!

Nissi lagúna Agia Napa

Nissi beach koordináták: 34.989116, 33.968686

Ha a Nissi beach mellett szeretnél megszállni, az alábbi egyénileg is foglalható szállodák fekszenek hozzá a közel:

Vassos Nissi Plage Hotel (1 – 4 fős szobák)

Nissi Beach Resort (2 – 3 fős szobák)

NissiBlu Beach Resort (2 – 4 fős szobák)

Nissiana Hotel & Bungalows (2 – 4 fős szobák)

Adams Beach Hotel & Spa (2 – 3 fős szobák)

Adams Beach Hotel & Spa Deluxe Wing (2 fős szobák, felnőttek vendégeknek)

Christopher’s Sandy Beach Suites (apartman, 3 – 5 fő)

Nissi Park Hotel (2-3 fős szobák)

Ha pedig Agia Napa legjobb, nyaralók által ajánlott szállásait keresed, tekintsd meg őket: Agia Napa legjobb szállásai

Agia Napa, Nissi beach

Nissi beach értékelés

cipruson.hu

Scroll to Top