Ciprus repülővel 2024

Ciprus repülővel

Ciprus Magyarországról repülővel érhető el 2024-ben a legegyszerűbben és leggyorsabban, ugyanis Ciprus két nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik, Larnakában és Páfoszban.

Fontos információ és érdemes tudni Ciprus repülővel történő megközelítéséről, hogy a repülőterek a két szélen, azaz a keleti és a nyugati részen, egymástól kb. 120 kilométerre fekszenek, így a repülőjáratok a sziget két külön részének felfedezését teszik lehetővé.

Ciprus nyugati oldalára, a Páfosz melletti repülőtérre (PFO) a Ryanair repül, míg a keleti részre, Larnaka repülőterére (LCA) a Wizzair indít repülőjáratokat 2024-ben. A légitársaságokban közös, hogy egész évben lehetővé teszik a Ciprusra repülést, így egy tengerparti nyaralás, vagy egy néhány napos városlátogatás egyaránt rendkívül egyszerűen kivitelezhető.

Ciprus repülővel (nyaralás vagy városlátogatás)

A Budapestről (BUD) felszálló repülőjáratok repülési ideje Ciprusra általában 3 órás időtartamot ölel fel, melyet néha valamivel gyorsabban is megtesznek, ha az aktuális légiforgalmi és időjárási viszonyok engedik. A repülőjáratok menetrendjében amikor a járatindulási és érkezési időpontokat látjuk, akkor láthatjuk, hogy odafelé hosszabb, visszafelé rövidebb az idő. Ennek oka a Magyarország és Ciprus közötti helyi idő eltérése, hiszen Cipruson egy órával későbbre kell állítani az óránkat. Természetesen a repülés ideje Ciprusra odafelé és visszafelé is ugyanannyi.

A repülőgépek közül mind a Ryanair és a Wizzair fapados gépei, illetve mind az utazási irodák charter járatai ugyanolyan repülési idővel rendelkeznek, a gépek méretei is meglehetősen hasonlóak.

A ciprusi repülőterekben, Páfoszban és Larnakában közös, hogy a repterek a külvárosi részen vannak, és a néhány kilométerre fekvő városközpontokba menetrendszerűen közlekedő helyi buszokkal, az épületek előtt várakozó taxikkal, vagy előzetesen vagy helyben bérelt autóval is be lehet jutni.

Ciprus szállások vélemények

Amennyiben autót szeretnénk bérelni Ciprus repülőterein miután landoltunk, egyszerűen csak kattintsunk ide az autóbérlési ajánlatokhoz. Írjuk be Páfosz repülőterét vagy a larnakai repülőteret, és máris láthatjuk a a ciprusi autóbérlési díjakat, továbbá le is tudjuk foglalni a bérautót.

Fontos információ a Ciprusra repülővel utazók számára

Az aktuális konzuli tájékoztatás Ciprusra történő utazáshoz, benne az ország aktuális vírusvédelmi intézkedéseivel, melyet feltétlenül érdemes nyomon követni: konzinfo.mfa.gov.hu (új ablakban nyílik). A konzuli szolgálat honlapján a Magyarországról Ciprusra utazás aktuális feltételei és lehetőségei vannak feltüntetve. Ciprus biztonságos országként van nyilvántartva.

Szállások egyénileg repülővel véleményekkel

Ha szállást keresünk Ciprus szigetén, csak kattintsunk ide vagy a fenti képre, ahol szállást kereshetünk Larnakában, Páfoszban, Limassolban, Agia Napában vagy Protarasban, elolvashatjuk a nyaralók véleményeit, tapasztalatait, illetve pár kattintással le is foglalhatjuk a szállásunkat. (az ajánlatok új ablakban nyílnak)

cipruson.hu

Scroll to Top