Ciprus repülővel 2022

A szigetország Magyarországról repülővel érhető el 2022-ben a legegyszerűbben és leggyorsabban, ugyanis Ciprus két nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik.

Érdemes tudni Ciprus repülővel történő megközelítéséről, hogy a repülőterek a sziget két oldalán, a keleti és a nyugati részen, egymástól kb. 120 kilométerre fekszenek, így a repülőjáratok a sziget két külön részének felfedezését teszik lehetővé.

Ciprus nyugati oldalára, a Páfosz melletti repülőtérre (PFO) a Ryanair repül, míg a keleti részre, Larnaka repülőterére (LCA) a Wizzair indít repülőjáratokat 2022-ben. A légitársaságokban közös, hogy egész évben lehetővé teszik a Ciprusra repülést, így egy tengerparti nyaralás, vagy egy néhány napos városlátogatás egyaránt rendkívül egyszerűen kivitelezhető.

Ciprus repülővel (nyaralás vagy városlátogatás)

A Budapestről (BUD) felszálló repülőjáratok repülési ideje Ciprusra általában 3 órás időtartamot ölel fel, melyet néha valamivel gyorsabban is megtesznek, ha az aktuális légiforgalmi és időjárási viszonyok engedik.

Mindkét ciprusi repülőtérben közös, hogy a közeli, alig néhány kilométerre fekvő városokba, Páfoszba és Larnakába menetrendszerűen közlekedő helyi buszokkal, az épületek előtt várakozó taxikkal, vagy előzetesen vagy helyben bérelt autóval is be lehet jutni.

Fontos információ a Ciprusra repülővel utazók számára

Az aktuális konzuli tájékoztatás Ciprusra történő utazáshoz, benne az ország aktuális vírusvédelmi intézkedéseivel, melyet feltétlenül érdemes nyomon követni: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ciprus (új ablakban nyílik). A konzuli szolgálat honlapján a Magyarországról Ciprusra utazás aktuális feltételei és lehetőségei vannak!

2020 júniusában Ciprus kormánya létrehozta a ‘Cyprus Flight Pass’-t, azaz egy elektronikusan kitöltendő dokumentumot, melyet MINDENKINEK ki kell töltenie az utazást megelőző 48 órában.

A Cyprus Flight Pass elérhetősége: cyprusflightpass.gov.cy

A regisztrációt követően (regisztrálni itt lehet: cyprusflightpass.gov.cy/en/login) meg kell adni a személyes adatokat, a járat számát, hozzájárulásokat kell adni pl. szúrópróbaszerű tesztelésre. Az utazás előtt egy PDF érkezik, melyet kinyomtatva be kell mutatni, vagy elektronikusan telefonon (ezt nem csak landoláskor kérhetik, hanem a légitársaság már felszállás előtt is ellenőrizheti). Cyprus Flight Pass hiányában az utazót visszafordíthatják, vagy 300 Euro büntetést fizettetnek vele.

2022-ben repülős utazás esetén ne felejts el utasbiztosítást kötni: hogy milyen utasbiztosítás ajánlott Ciprusi városlátogatáshoz vagy nyaraláshoz és miért, arról itt írunk bővebben.

Válogatott, nyaralók által már kipróbált és ajánlott szállásokat ciprusi utazáshoz itt találsz:

Larnaka ajánlott szállásai

Páfosz ajánlott szállásai

Agia Napa ajánlott szállásai

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu