Agia Napa fő strandjai

Ayia Napa strand, Limanaki

Ayia Napa fő strandjai

Agia Napa beach – Limanaki beach (Harbour beach) – Pantachou beach – Glyki Nero beach

Ciprus egyik legnépszerűbb nyaralóvárosa, Ayia Napa (Agia Napa) fő strandjai közvetlenül a város központjában, több száz méteren keresztül húzódnak, ahol több kisebb strandrész kapcsolódik össze egymás mellett.

Agia Napa strandjai

 Ayia Napa főstrandja 

A ciprusi település kikötőjének nyugati oldalától kezdődő tengerparti szakasz tavasztól őszig rendkívül népszerű: akik Ayia Napa központjából nem szeretnének kimozdulni, közülük szinte mindenki idejön napozni és fürdeni.

Agia Napa strandja

A hosszú, aranyhomokkal borított strand az egyik legjobban kiépített strand Ayia Napán, szinte minden könnyen elérhető és megtalálható. A part teljes hosszában és szélességében bérelhető napernyők, bárok, éttermek, négy és ötcsillagos szállodák sokasága fekszik, magas pálmafák társaságában. Sportolási lehetőségek széles skálája a szárazon és vízen egyaránt megtalálható, a fürdőzők épségére pedig vízimentő vigyáz.

Agia Napa strandja, Ciprus nyugati részének legjobb strandjai és tengerpartjai

A ciprusi strand keleti oldala

Agia Napa strandján a tenger aránylag lassan mélyül, így a víz hőfoka már a kora nyáron is élvezhető – kisgyerekes családok is sűrűn megfordulnak itt. A ciprusi nyaralóváros strandjait kisebb-nagyobb homokpadok és sziklakiszögellések választják el egymástól, mégis szinte egybefüggő területről van szó, rendkívül hasonló karakterrel.

Agia Napa strandja

Központi elhelyezkedése Agia Napa tengerpartjain főszezonban akár nagyobb zsúfoltságra is számítani lehet: kora nyáron és ősszel viszont egészen komfortossá is válhat itt a tér.

Agia Napa és Kelet Ciprus legjobb strandjai

Az Agia Napa fő tengerpartjának kikötő melletti, a nyugati részen fekvő strandját hívják Limanaki beachnek, a középső hosszú terület a Pantachou beach, míg az utolsó kis keleti szelet a Glyki Nero beach.

Agia Napa strandjai

Érdemes tudni, hogy a rendszeresen világ legszebb strandjai közé – és így Ciprus legjobb tengerpartjává – rendszeresen választott Nissi beach Agia Napa nyugati felén, a központtól némileg távolabb helyezkedik el. A világhíres part a nyaralóvároska központjától, és a fő strandoktól bő három kilométerre található.

Agia Napa érdekes természeti látványossága, Szerelmesek Hídja (Love Bridge) sziklaboltív sincs túl messzire Agia Napa fő strandjától, mindössze 700-800 méterre fekszik tőle keletre. A Szerelmesek Hídja a ciprusi nyaralóváros talán legtöbbször fotózott látványossága, melynek mellől Agia Napa fő strandjai is remekül látszanak.

A Szerelmesek Hídja Agia Napa egyik legtöbbször fotózott látványossága, a városközpont strandjaitól sincs túl messze

Agia Napa nyaralók által ajánlott, legjobb szállásainak listáját itt találod – katt

Agia Napa strandjainak értékelése

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu