Limanaki

Ayia Napa strand, Limanaki

Limanaki (Pantahou, Ayia Napa beach)

(Harbour beach, Glyki Nero, Pantachou, Grecian Bay)

Ayia Napa fő strandja közvetlenül a város központjában, több száz méteren keresztül húzódik, és több kisebb strandrészt is összekapcsol.

Ayia Napa strand, Limanaki

 Ayia Napa főstrandja 

A ciprusi település kikötőjének keleti oldalán kezdődő tengerparti szakasz tavasztól őszig rendkívül népszerű: akik a városközpontból nem szeretnének kimozdulni, közülük szinte mindenki idejön napozni és fürdeni.

A hosszú, aranyhomokkal borított strand az egyik legjobban kiépített strand Ayia Napán, szinte minden könnyen elérhető és megtalálható. A part teljes hosszában és szélességében bérelhető napernyők, bárok, éttermek, négy és ötcsillagos szállodák sokasága fekszik, pálmafák társaságában. Sportolási lehetőségek széles skálája a szárazon és vízen egyaránt megtalálható, a fürdőzők épségére pedig vízimentő vigyáz.

Ayia Napa strand, Ciprus (Limanaki)

A ciprusi strand keleti oldala

A tenger aránylag lassan mélyül, így a víz hőfoka már a kora nyáron is élvezhető – kisgyerekes családok is sűrűn megfordulnak itt.

Pantahou központi elhelyezkedése miatt főszezonban akár zsúfoltságra is számítani lehet: kora nyáron és ősszel viszont egészen komfortos a tér.

Limanaki értékelés