Landa beach

Landa strand, Ayia Napa, Ciprus

Landa beach (Landa, Lanta)

Ayia Napa egyik legjobb strandját főként a helybeliek látogatják: annak ellenére népszerű, hogy nincsenek mögötte hosszan húzódó szállodasorok.

Landa strand, Ayia Napa, Ciprus

A Landa beach nem messze, alig néhány száz méterre nyugatra húzódik Agia Napa híres lagúnájától a Nissi beachtől, és szépségében sem sokkal marad el híres testvérétől. Az aranyhomokkal borított föveny teljesen kiépített, partján napernyők sorakoznak. Valamivel kevesebb ember látogatja, mint a többi agia napai strandot, így néhány főszezoni héten kívül sokszor még viszonylag csendesnek is mondható.

Landa beach, Agia Napa strandjai

Mivel Agia Napa ezen strandján is a víz igen lassan mélyül (a tenger aktuális állásától függően akár 60-80 métert is be lehet sétálni!), így a kevésbé jó úszók is élvezhetik a fürdéssel egybekötött napozást. Apró érdekesség, hogy homok színe miatt a strandot a helyiek Agia Napa Golden beach néven is emlegetik. 

Landa strand, Ayia Napa

A Landa beach keleti oldalán erdős-bokros piknikező helyet alakítottak ki, asztalokkal és székekkel: a ciprióták és az itt nyaralók is egyaránt szívesen használják. A közelben tágas parkoló fogadja az ide érkezőket.

Egy kis köves ösvény vezet körbe az agia napai strand mellett

A Landa beach Agia Napa központjától kb. három kilométerre fekszik, a város nyugati oldalán – a tengerrel párhuzamosan futó útról nyílnak a parkolók is.

Agia Napa strandjai, Golden beach, Makronissos beach, Landa beach

Az agia napai Landa (Golden) beach a déli szomszéd Makronissos beach mögött

Landa beach (Golden beach) koordináták: 34.988386, 33.959072

Landa beach értékelés

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu