Landa beach

Landa strand, Ayia Napa, Ciprus

Így is ismerheted: Paralia Landa, Lanta

Ayia Napa egyik legjobb strandját, a Landa beachet nem csak a helybeliek látogatják: annak ellenére népszerű, hogy kevésbé vannak mögötte a város központjára jellemző, hosszan húzódó szállodasorok.

A Landa beachtől nem messze, alig néhány száz méterre nyugatra húzódik Agia Napa híres lagúnájától a Nissi beachtől, és szépségében sem sokkal marad el híres testvérétől. Akadálymentesített, ingyenes parkoló van mögötte, mely a város part közelében húzódó útjáról ágazik le a tenger felé. Az aranyhomokkal borított föveny teljesen kiépített, partján végig napernyők sorakoznak, szinte a part teljes hosszában.

Landa beach, Agia Napa strandjai

Mivel Agia Napa ezen strandján is a víz igen lassan mélyül (a tenger aktuális állásától függően akár 60-80 métert is be lehet sétálni), így itt a kevésbé jó úszók, illetve a gyerekek is élvezhetik a fürdéssel egybekötött napozást. Apró érdekesség, hogy homok színe miatt a strandot a helyiek Agia Napa Golden beach néven is emlegetik. 

Landa strand, Ayia Napa

A Landa beach keleti oldalán erdős-bokros piknikező helyet alakítottak ki, asztalokkal és székekkel: a ciprióták és az itt nyaralók is egyaránt szívesen használják. Az itteni sétányon akár át is lehet sétálni a háromszáz méterre fekvő Latchi Adams beachre, mely mellett pedig egyből Ciprus méltán híres lsekély vizű lagúnája, a Nissi beach várja a nyaralókat.

Egy kis köves ösvény vezet körbe az agia napai strand mellett

Aki a város központi részén száll meg Agia Napában, érdemes tudnia hogy a Landa beach Agia Napa központjától kb. három kilométerre fekszik, a város nyugati oldalán. Ez a rész szállások terén azok számára ajánlott, akik számára fontos a lassan mélyülő part, ám nyugodtabb körülményeket szeretnének, mint a központi területeken.

Landa beach Ciprus

A Landa beach környékén a nyaralói vélemények által ajánlott szállodák az Asterias Beach Hotel, az Amethyst Napa Hotel, a Mon Repos Hotel, illetve a Makronisos Village, amelyekről az alábbi képekre klikkelve találunk bővebb információt, és le is foglalhatjuk a szimpatikus szállást. Pár perces sétával ezekről a helyekről elérhető a Makronissos beach, a Landa beach, és a Nissi beach sincs 15-20 perc sétánál messzebb.

Asterias Beach Hotel ****

Asterias Beach Hotel Agia Napa

Képek, vélemények, foglalás

Amethyst Napa Hotel ****

Amethyst Hotel Agia Napa

Képek, vélemények, foglalás

Mon Repos Hotel

Mon Repos Hotel Agia Napa

Képek, vélemények, foglalás

Makronisos Village

Makronisos Village Landa beach

Képek, vélemények, foglalás

Agia Napa strandjai, Golden beach, Makronissos beach, Landa beach

Az agia napai Landa (Golden) beach a déli szomszéd Makronissos beach mögött

Landa beach (Golden beach) koordináták: 34.988386, 33.959072

Agia Napa további szállodáihoz és apartmanjaihoz csak kattintsunk az alábbi linkre!

Agia Napa szállodái, apartmanjai

Agia Napa Ciprus

Agia Napa szállásaihoz klikk ide!

cipruson.hu

Scroll to Top