Larnaka strandjai

Larnaka strandja, Larnaca beach

Az egyik legnagyobb és sok utazó által kedvelt ciprusi város, Larnaka (Larnaca) strandjait szinte teljes egészében aranyszínű és barna árnyalatokban játszó homok borítja, és különböző fürdőhelyek kilométereken át húzódnak a város előterében. Még Larnaka híres sétálóutcája, a Finikoudes is otthont ad egy helyi strandnak: a helyi tengerpartokon évről-évre több ezer nyaraló élvezi a Földközi-tenger hűsítő hullámait, és élvezi a mögötte húzódó város egyedi légkörét.

Ciprus Larnaka strand (Larnaca beach)

A napágyakkal, napernyőkkel mindenhol kiépített larnakai strandok mögött beach bárok és tavernák hosszú sora húzódik, sőt sok helyen a strandröplabda mellett a vízisport lehetőségek széles tárháza is rendelkezésre áll: Larnaka tengerpartján garantáltan nem lehet unatkozni. A víz a legtöbb helyen lassan mélyül itt, a tenger nagyobb hullámai pedig a nyári szezon napjaiban gyakran elkerülik ezt a partszakaszt, ezzel úszásra is ideális körülményeket nyújtva.

Larnaka strandja

A könnyebb tájékozódás jegyében Larnaka több kilométer hosszan elnyúló tengerpartját több szakaszra osztották, melyek többsége kinézetben ugyan hasonló, de mindegyik kissé más hangulatot áraszt. Larnaka legismertebb strandja a központi sétálóutcáról elnevezett Finikoudes beach (Παραλία Φοινικούδων), mely egyből a városközpont mellett foglal helyet, a város keleti oldalán található Dhekelia strandjai, valamint a nyugati részen, a repülőtér közelségében elterülő MacKenzie beach (McKenzy, görögül Παραλία Μακένζι).

Larnaka strand

Nyaranta a város központjából nem csak a turisták, de a helybeliek is szívesen kirajzanak ezekre a strandokra ha idejük engedi, hogy itt napozzanak, vagy épp hűsítsék le magukat a tenger habjaiban.

És most lássuk, milyenek Larnaka strandjai részletesebben!

Finikoudes beach

Így ismerheted még: Phinikoudes beach, Foinikoudes, Palm Tree Beach, Παραλία Φοινικούδων

A Finikoudes beach központi fekvésének köszönhetően a legnépszerűbb, leginkább látogatott larnakai strand címet nyeri el. Larnaka híres sétálóutcától, a Finikoudestől a strand gyakorlatilag valóban egy ugrás, és máris lent termünk a tengerparton, hiszen a víz alig pár méterre a járdától mossa a sárgásbarnás színezetű homokot.

Larnaka strand, Finikoudes beach

A napágyak, napernyők rendezett sorai mellett sportolási lehetőségek, vízimentő, bárok, éttermek is találhatóak egymás mellé épülve, illetve a sétány túloldalán, az út mögött. A Finikoudes beach meglehetősen hosszú, több mint 600 méteres tengerpart Larnakában: a város középkori erődjétől egészen a nagy kikötőig tart. Koordináta: 34.913354, 33.637943

Larnakában rengeteg szállás van néhány száz méteres távolságon belül, melyek nyaraláshoz vagy egy városnézős túrához alkalmasak, ezekhez kattints ide a város szállodáihoz és az apartmanjaihoz, vagy a lenti képre.

Larnaka szállásai

Larnaka szállás városnézéshez, szállodák és apartmanok

Milyen szállodák, apartmanok vannak Larnakában? Katt!

Kastella beach (Castella)

A külváros repülőtérhez közeli részének egyik strandja, közvetlenül Larnaka aprócska régi kikötője mellett. A tenger lassan mélyül, a föveny homokkal borított. A helyes kis ciprusi strand mögött néhány szálloda és apartman húzódik.

McKenzie beach (Makenzie beach)

Larnaka városának nyugati oldalán, a repülőtér előtt fekvő strand. A lassan mélyülő tenger, illetve a homokkal borított, sárgás-szürkés föveny népszerű a körzetben, sokan járnak ide a tengerben hűsíteni magukat. A fürdőzőkre életmentő szolgálat vigyáz, a kényelemről napágyak, bárok, éttermek gondoskodnak. 

CTO beach (Pyla)

Szintén egy külvárosi strand, főként a családok választása. A parton nyugodt légkör fogad, a tenger lassan mélyül. A gyerekeknek még játszóteret is épített a strand mögött. A napágyak mögött néhány étterem fogadja az ide látogató Cipruson nyaralókat. 

Dhekelia beach

Larnaka keleti szélén, a várostól kb. 2 km-re fekvő tengerpart. Vízibicikli, jet-ski, banán, hogy csak néhányat említsünk a fürdési és napozási lehetőségeken kívül. Napernyők és napágyak természetesen itt is megtalálhatóak, a közelükben lévő bárok társaságában. 

Yannates beach (Yannathes)

A Dhekelia út közelében fekvő, külvárosi tengerpart a többi larnakai strandnál valamivel gyorsabban mélyül, így könnyűbúvárkodni a városból ide érdemes jönni. A fürdőzőktől távolabbi, elkerített részen banánra, jet-skire, ejtőernyőzésre, sőt még szörfözésre is lehetőség van.

Aki Larnaka strandjain kívül más tengerpartokat is meglátogatna a sziget keleti részén, érdemes Agia Napa és Protaras felé indulnia, ahol Ciprus legszebb tengerpartjai közül lehet meglátogatni néhányat.

A Larnaka városba utazáshoz az idén ajánlott utasbiztosításért kattintsunk ide, ahol kiszámolhatjuk és megköthetjük az ajánlott biztosítást a tengerparti nyaraláshoz vagy városnézéshez.

A fontos larnakai szállásinfókat itt válogattuk össze, katt!

Larnaka tengerpartja

Larnaka déli tengerpartja

cipruson.hu

Scroll to Top