Larnaka strand

Larnaka strand, Ciprus | Larnaca beach, Cyprus

Larnaka strandjai

(Larnaca beach, Finikoudes beach)

Az egyik legnagyobb ciprusi város, Larnaka (Larnaca) strandjait szinte teljes egészében aranyszínű, puha homok borítja. A város híres sétálóutcája, a Finikoudes mellett, és annak közelében húzódó tengerpartok teljesen kiépítettek, évről-évre több ezer nyaraló élvezi itt a Földközi-tenger hűsítő hullámait.

Larnaka strand, Ciprus | Larnaca beach, Cyprus

A napágyakkal, napernyőkkel kiépített larnakai strandok mögött bárok, tavernák hosszú sora húzódik, így az itt strandolónak széleskörű választási lehetőségei vannak.

Természetesen a strandröplabda mellett a vízisport lehetőségek széles tárháza is rendelkezésre áll, így Larnaka tengerpartján garantáltan nem lehet unatkozni. A víz lassan mélyül, a tenger hullámai pedig a nyári szezon napjaiban elkerülik ezt a partszakaszt, ezzel úszásra is ideális.

Larnaka strandja

Larnaka több kilométer hosszan elnyúló tengerpartját több szakaszra osztották. A legismertebb a központi sétálóutcáról elnevezett Finikoudes beach, a város keleti oldalán található Dhekelia beach, valamint a nyugati részen, a repülőtér közelségében elterülő McKenzie (Makenzy) beach. Nyaranta a város központjából is kirajzanak ezekre a strandokra az emberek, hogy itt napozzanak, vagy épp hűsítsék le magukat.

Larnaka strand

Larnaka beach értékelés

Finikoudes beach (Phinikoudes beach)

Fekvésének köszönhetően a legnépszerűbb és leglátogatottabb larnakai strand. Larnaka híres sétálóutcától csak egy ugrás, és máris ott teremhetsz a tengerparton. A napágyak, napernyők rendezett sorai mellett sportolási lehetőségek, bárok, éttermek is találhatóak itt. 

Kastella beach (Castella)

A külváros repülőtérhez közeli részének egyik strandja, közvetlenül Larnaka aprócska régi kikötője mellett. A tenger lassan mélyül, a föveny homokkal borított. A helyes kis ciprusi strand mögött néhány szálloda és apartman húzódik.

McKenzie beach (Makenzie beach)

Larnaka városának nyugati oldalán, a repülőtér előtt fekvő strand. A lassan mélyülő tenger, illetve a homokkal borított, sárgás-szürkés föveny népszerű a körzetben, sokan járnak ide a tengerben hűsíteni magukat. A fürdőzőkre életmentő szolgálat vigyáz, a kényelemről napágyak, bárok, éttermek gondoskodnak. 

CTO beach (Pyla)

Szintén egy külvárosi strand, főként a családok választása. A parton nyugodt légkör fogad, a tenger lassan mélyül. A gyerekeknek még játszóteret is épített a strand mögött. A napágyak mögött néhány étterem fogadja az ide látogató Cipruson nyaralókat. 

Dhekelia beach

Larnaka keleti szélén, a várostól kb. 2 km-re fekvő tengerpart. Vízibicikli, jet-ski, banán, hogy csak néhányat említsünk a fürdési és napozási lehetőségeken kívül. Napernyők és napágyak természetesen itt is megtalálhatóak, a közelükben lévő bárok társaságában. 

Yannates beach (Yannathes)

A Dhekelia út közelében fekvő, külvárosi tengerpart a többi larnakai strandnál valamivel gyorsabban mélyül, így könnyűbúvárkodni a városból ide érdemes jönni. A fürdőzőktől távolabbi, elkerített részen banánra, jet-skire, ejtőernyőzésre, sőt még szörfözésre is lehetőség van.

Aki Larnaka strandjain kívül más tengerpartokat is meglátogatna a sziget keleti részén, érdemes Agia Napa és Protaras felé indulnia, ahol Ciprus legszebb tengerpartjai közül lehet meglátogatni néhányat.

Larnaka legjobb, nyaralók által ajánlott szállásait itt válogattuk össze, katt!

Larnaka tengerpartja

Larnaka déli tengerpartja

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu