Larnaka strand

Larnaka strand, Ciprus | Larnaca beach, Cyprus

Larnaka strand

(Larnaca beach, Finikoudes beach)

Az egyik legnagyobb ciprusi város, Larnaka strandjait szinte teljes egészében aranyszínű, puha homok borítja. A város híres sétálóutcája, a Finikoudes mellett, és annak közelében húzódó tengerpartok teljesen kiépítettek, évről-évre több ezer nyaraló élvezi itt a Földközi-tenger hűsítő hullámait.

Larnaka strand, Ciprus | Larnaca beach, Cyprus

A napágyakkal, napernyőkkel kiépített part mögött bárok, tavernák hosszú sora húzódik, így az itt strandolónak széleskörű választási lehetőségei vannak.

Természetesen a strandröplabda mellett a vízisport lehetőségek széles tárháza is rendelkezésre áll, így itt garantáltan nem lehet unatkozni. A víz lassan mélyül, a tenger hullámai pedig a nyári szezon napjaiban elkerülik ezt a partszakaszt, ezzel úszásra is ideális.

Larnaka több km hosszan elnyúló tengerpartját több szakaszra osztották. A legismertebb a központi sétálóutcáról elnevezett Finikoudes beach, a város keleti oldalán található Dhekelia beach, valamint a nyugati részen, a repülőtér közelségében elterülő McKenzie (Makenzy) beach. Nyaranta a város központjából is kirajzanak ezekre a strandokra az emberek, hogy itt napozzanak, vagy épp hűsítsék le magukat.

Larnaka beach értékelés

 

Finikoudes beach (Phinikoudes beach)

Fekvésének köszönhetően a legnépszerűbb és leglátogatottabb larnakai strand. A sétálóutcától csak egy ugrás, és máris ott teremhetsz a tengerparton. A napágyak, napernyők rendezett sorai mellett sportolási lehetőségek, bárok, éttermek is találhatóak itt.

Kastella beach (Castella)

A külváros repülőtérhez közeli részének egyik strandja, közvetlenül Larnaka aprócska régi kikötője mellett. A tenger lassan mélyül, a föveny homokkal borított. A helyes kis ciprusi strand mögött néhány szálloda és apartman húzódik.

 

McKenzie beach (Makenzie beach)

Larnaka városának nyugati oldalán, a repülőtér előtt fekvő strand. A lassan mélyülő tenger, illetve a homokkal borított, sárgás-szürkés föveny népszerű a körzetben, sokan járnak ide a tengerben hűsíteni magukat. A fürdőzőkre életmentő szolgálat vigyáz, a kényelemről napágyak, bárok, éttermek gondoskodnak.

CTO beach (Pyla)

Szintén egy külvárosi strand, főként a családok választása. A parton nyugodt légkör fogad, a tenger lassan mélyül. A gyerekeknek még játszóteret is épített a strand mögött. A napágyak mögött néhány étterem fogadja az ide látogató Cipruson nyaralókat.

Dhekelia beach

Larnaka keleti szélén, a várostól kb. 2 km-re fekvő tengerpart. Vízibicikli, jet-ski, banán, hogy csak néhányat említsünk a fürdési és napozási lehetőségeken kívül. Napernyők és napágyak természetesen itt is megtalálhatóak, a közelükben lévő bárok társaságában.

Yannates beach (Yannathes)

A Dhekelia út közelében fekvő, külvárosi tengerpart a többi larnakai strandnál valamivel gyorsabban mélyül, így könnyűbúvárkodni a városból ide érdemes jönni. A fürdőzőktől távolabbi, elkerített részen banánra, jet-skire, ejtőernyőzésre, sőt még szörfözésre is lehetőség van.