Vathia Gonia beach

Sandy bay strand, Ayia Napa

Vathia Gonia (Sandy Bay)

Kristálytiszta vizű, látványos öböl Ayia Napa nyugati oldalán, a Nissi beach és a város fő strandjai között.

Sandy bay strand, Ayia Napa

Vathia Gonia beach, mely gyakorilatilag egy kis homokos öböl (= Sandy Bay) évről-évre sok nyaraló látogatásának örvend aki a ciprusi Agia Napába utazik, mivel látványos és hangulatos partszakasz. A puha, világos színű homok és a türkizkék tenger méltán vonzza az utazókat, akik elsősorban fürdenek, napoznak, és búvárkodnak itt – a vízisportok a strand aránylag kis területe miatt korlátozottan állnak rendelkezésre.

A rendezett, teljesen kiépített parton napernyők vonnak félkörívet az öböl köré, mögöttük néhány bár és szálloda sorakozik. Agia Napa központjából kissé kiesik, ám egy kis sétával könnyen megközelíthető, mivel a kissé nyugatabbra fekvő tengerpart alig egy kilométerre fekszik a centrumtól és a város fő strandjaitól. A Nissi beachtől való távolsága szintén bő egy kilométer, a világhíres ciprusi lagúnához még egy kicsit nyugatabbra kell sétálni.

A tengervíz Agia Napa legszebb strandjai közé tartozó Vathia Gonián is igen lassan mélyül, és nagyobb hullámzás szinte sosem tapasztalható, köszönhetően a tengerpart természetes, sziklás szakaszokkal körbevett külső oldalainak.

Vathia Gonia beach koordináták: 34.987688, 33.979620

Vathia Gonia beach értékelés

cipruson.hu

Scroll to Top