Kamares Aqueduct

Kamares, larnakai vízvezeték

Így is ismerheted még: Kamares Aqueduct, Υδραγωγείο Αμπού Μπεκίρ Πασά

A város híres vízvezetéke, a Kamares Larnaka város nyugati határában, a külterületen található. A római stílusú vezetéket a törökök a 17. század közepén emelték, hogy a ciprusi település vízellátását biztosítsák. A Kamares (Kamares Aqueduct, Υδραγωγείο Αμπού Μπεκίρ Πασά) építmény ma már nincs használatban Larnakában, de majdnem két évszázadon keresztül a város fő vízellátása ezen keresztül zajlott.

Kamares, larnakai vízvezeték

A larnakai Kamares aqueduct eredete

Bár a kisebb-nagyobb boltívekből álló építményt a közhiedelem szerint Abu Bekir pasa építette, néhány történész azt állítja, vezeték ötlete eredetileg a római birodalomhoz volt köthető. Ezt alátámaszthatja, hogy a vezeték közelében kétezer éves romokat találtak, mely a vezeték elődje lehetett. A Larnakából nyugatra, Limassol felé vezető út közelében található Kamares egy részét időnként esténként is kivilágítják, így éjszaka is hangulatos larnakai látnivaló, aki elhalad errefelé.

Mivel ez a történelmi látnivaló a város központjától, illetve a kikötőtől kb. 6 kilométerre fekszik, csak autóval, motorral, esetleg kerékpárral érdemes megközelíteni.

  • Larisis Van Ntaik, Larnaca, Cyprus
  • A larnakai Kamares (Kamares Aqueduct, Υδραγωγείο Αμπού Μπεκίρ Πασά) koordináták: 34.912385, 33.59834
  • Belépődíj: nincs
  • Nyitva tartás: mindig látogatható

Ha Larnaka hangulatos városában vagy annak környékén szeretnél szállást foglalni, csak kattints ide a város apartmanjaihoz és szállodáihoz, ahol szállásértékeléseket is olvashatsz.

Larnaka szállásai

Larnaka Ciprus szálloda

Amennyiben Cipruson Larnaka környékén keresünk szállást, kattintsunk ide!

cipruson.hu

Scroll to Top