Kamares Aqueduct

Kamares, larnakai vízvezeték

Így is ismerheted még: Kamares Aqueduct, Υδραγωγείο Αμπού Μπεκίρ Πασά

A város híres vízvezetéke, a Kamares Larnaka város nyugati határában, a külterületen található. A római stílusú vezetéket a törökök a 17. század közepén emelték, hogy a ciprusi település vízellátását biztosítsák. A Kamares (Kamares Aqueduct, Υδραγωγείο Αμπού Μπεκίρ Πασά) építmény ma már nincs használatban Larnakában, de majdnem két évszázadon keresztül a város fő vízellátása ezen keresztül zajlott.

Kamares, larnakai vízvezeték

A larnakai Kamares aqueduct eredete

Bár a kisebb-nagyobb boltívekből álló építményt a közhiedelem szerint Abu Bekir pasa építette, néhány történész azt állítja, vezeték ötlete eredetileg a római birodalomhoz volt köthető. Ezt alátámaszthatja, hogy a vezeték közelében kétezer éves romokat találtak, mely a vezeték elődje lehetett. A Larnakából nyugatra, Limassol felé vezető út közelében található Kamares egy részét időnként esténként is kivilágítják, így éjszaka is hangulatos larnakai látnivaló, aki elhalad errefelé.

Mivel ez a történelmi látnivaló a város központjától, illetve a kikötőtől kb. 6 kilométerre fekszik, csak autóval, motorral, esetleg kerékpárral érdemes megközelíteni.

  • Larisis Van Ntaik, Larnaca, Cyprus
  • A larnakai Kamares (Kamares Aqueduct, Υδραγωγείο Αμπού Μπεκίρ Πασά) koordináták: 34.912385, 33.59834
  • Belépődíj: nincs
  • Nyitva tartás: mindig látogatható

Ha Larnaka hangulatos városában vagy annak környékén szeretnél szállást foglalni, csak kattints ide a város apartmanjaihoz és szállodáihoz, ahol szállásértékeléseket is olvashatsz.

Larnaka szállásai

Larnaka Ciprus szálloda

Amennyiben Cipruson Larnaka környékén keresünk szállást, kattintsunk ide!

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!

cipruson.hu

Scroll to Top