Agia Thekla beach

Ayia Thekla strand, Ayia Napa (Agia Thekla beach)

Így is ismerheted még: Ayia Thekla beach, Παραλία Αγίας Θέκλας, Poseidon beach

A Ciprus rendkívül népszerű nyaralóvároskájának, Ayia Napa legnyugatabbra fekvő partszakasza, melyet több kisebb-nagyobb öböl alkot a városon kívül. A város új yachtkikötőjének Larnaka felőli oldalán fekvő part a nyugodtabb strandok közé sorolható Agia Napában.

Agia Napa strandja, Agia Thekla beach, Poseidon beach

Agia Thekla beach mögött asztaltozott út vezet a városig, ahonnan az ingyenes parkoló ágazik le. A part a nevét a közeli sziklamagaslatra épült Ayia Thekla templomról (Ayia Thekla Chapel, Εξωκλήσι Αγίας Θέκλας) kapta, mely egy modern külsejű, kék-fehér színbe öltözött aprócska templom, egy i. sz. 6. századi ókeresztény templom alapjaira épülve.

Milyen az Agia Thekla beach Agia Napa strandjai között?

Az aranyszínű, sárgás homokkal és aprókaviccsal fedett parton tenger igen lassan mélyül, így kevésbé jó úszóknak is ajánlott ciprusi strand. A felszín alatt lévő sziklapadokra és kövekre érdemes figyelni, ám ezek a partról is láthatóak, a sekély víz miatt könnyen ki lehet őket kerülni.

Napágyak és napernyők nyári szezonban természetesen itt is megtalálhatóak, beach bár is akad, sőt étterem is üzemel – ugyan Agia Thekla beach rendszerint egy csipettel kevésbé zsúfolt szakasz Agia Napa tengerpartjai között, de kora nyártól őszig jól kiépített.

Agia Thekla Agia Napa

A helyi tengerpart jellegzetessége a kis Agia Thekla sziget, mely kb. 90 méterre emelkedik ki a tengerből, és ahová rendszeresen át is úsznak az itt fürdőzők. Az Agia Thekla beach közelében hullámzás ritka, de távolabb szörfösök is gyakran élvezik az erre uralkodó széljárást.

Agia Thekla beach Agia Napa Ciprus

A majdnem 300 méter hosszan húzódó ciprusi tengerpart mellett Agia Napa új, modern yachtkikötője (Ayia Napa Marina, Μαρίνα Αγίας Νάπας) is meglátogatható, mely rendkívül modern hatást kelt a helyi épületeknek és a kikötő elrendezésének köszönhetően.

Agia Thekla strandról érdemes tudni, hogy a ciprusi nyaralóváros központjától kb. 6 kilométerre, a híres Nissi beachtől pedig kb. 3 kilométerre fekszik, és hívják még Poseidon beachnek is (Παραλία „Ποσειδώνας”), de az Agia Thekla név jóval ismertebb az ide látogatók körében.

Ciprus templom Agia Napában

A város többi strandjától nagyban eltérően Agia Thekla beach mögött még inkább az apartmanok és luxusvillák jellemzőek, nagy szállodakomplexumból itt még nem épült fel túl sok. A legközelebbi strandok innen Agia Napa felé a The Dome beach, illetve a Makronissos beach, melyekhez nagyjából 2 kilométert kell sétáljunk vagy vezessünk.

Amennyiben szállodát vagy apartmant keresünk Agia Napában, csak kattintsunk az alábbi képre, ahol fotókat és utazói véleményeket is láthatunk a szálláshelyekről, árat tudunk kalkulálni és foglalni.

Agia Napa szállásai

Agia Napa apartman, szálloda

Agia Napa szállodáihoz, apartmanjaihoz klikkeljünk ide!

Agia Thekla beach információk

Koordináták: 34.979310, 33.935076

Kiépítettség: díjmentes parkoló, időszakosan strand röplabda pálya, beach bár, napernyők és napágyak, Nissaki étterem

Larnaka szállásai

Larnaka szállás városnézéshez, szállodák és apartmanok

Larnaka szállodáinak, apartmanjai

Protaras szállásai

Protaras szállodák

Protaras szállodái, apartmanjai

Ciprus szállások
Apartmanok és hotelek 2024-es nyaraláshoz és városnézéshez

cipruson.hu

Scroll to Top