Ayia Thekla

Ayia Thekla strand, Ayia Napa

Ayia Thekla beach

A Ciprus rendkívül népszerű nyaralóvároskájának, Ayia Napa legnyugatabbra fekvő partszakasza, melyet több kisebb-nagyobb öböl alkot a városon kívül.  

Ayia Thekla strand, Ayia Napa

A stranddal szemben egy kis sziget emelkedik ki a tengerből, ahová rendszeresen át is úsznak az itt fürdőzők. Az Agia Napa egyik tipikus tengerparti részének mondható strand homokkal és aprókaviccsal borított fövennyel rendelkezik, a tenger igen lassan mélyül – kevésbé jó úszóknak is ajánlott ciprusi strand. Egyedül a felszín alatt lévő sziklapadokkal érdemes figyelni, ám ezek a partról is láthatóak, így ki lehet őket kerülni.

Napágyak és napernyők természetesen itt is megtalálhatóak, sőt beach bár is akad – ám ez rendszerint valamivel kevésbé zsúfolt szakasz Agia Napa tengerpartjai közül, így a kiépítettsége ennyiben ki is merül. A kedvelt ciprusi nyaralóváros központjától kb. 7 kilométerre, a híres Nissi beachtől pedig 4 kilométerre fekvő Agia Theklát hívják még Poseidon beachként is, de előbbi neve valamivel ismertebb az ide látogatók körében. A majdnem 300 méter hosszan húzódó ciprusi tengerpart mellett Agia Napa kikötője is meglátogatható, a stranddal szemben lévő kis sziklás szigetre pedig akár át is lehet úszni.

Agia Napa strandja, Agia Thekla beach, Poseidon beach

Bár a part közelében hullámzás ritka, távolabb szörfösök élvezik az erre uralkodó széljárást. Érdekesség, hogy nevét a közeli sziklamagaslatra épült Ayia Thekla templomról kapta, mely egy modern, kék-fehér színbe öltözött aprócska templom.

Ciprus templom Agia Napában

Agia Thekla strand koordináták Agia Napában: 34.979310, 33.935076

Agia Thekla beach értékelése Agia Napa strandjai között

Ne felejtsd el megnézni Agia Napa ajánlott szállásait, ha ebben a ciprusi városban nyaralnál: kattints ide a nyaralók által ajánlott szállodákhoz és apartmanokhoz!

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu