Fig Tree Bay

Fig Tree Bay beach Protaras strandjai, Ciprus

Így is ismerheted: Fig Tree Bay, Fig Tree beach, Fügefa öböl, Παραλία της Συκιάς

A Ciprus keleti részének üdülőhelyének ikonikus strandja, melyet Protaras legnépszerűbb strandjaként sokan mini-Nissi beachként is emlegetnek. A lenyűgöző tisztaságú és rendkívül sekély tengervíz, a rengeteg napsütés, a finom homok mind-mind hozzájárulnak a Fig Tree Bay, azaz a Fügefa-öböl népszerűségéhez a sziget keleti oldalán.

Fig Tree beach Protaras strandjai

A Fig Tree bay, azaz ‘Fügefa öböl’ érdekes nevét arról a több tucat fügefáról kapta, melyek évtizedek óta nőnek itt-ott Protaras tengerpartján. A Fügefa-öböl meglehetősen hosszú strand, ugyanis több mint 500 méter hosszan húzódik Protaras partvonala mentén, és teljesen kiépített: a part mögött pár méterre már bárok, éttermek, kávézók sorakoznak, hatalmas szállodakomplexumok előtt.

Fig Tree beach, Protaras és Ciprus legszebb strandjai

A napernyők és napágyak hosszú sorai mellett különféle vízisportokra is lehetőség nyílik, a fürdőzők épségére pedig a parton vízimentő is figyel. A lassan mélyülő, Kék Zászlóval is minősített Fig Tree beachet gyerekes családok is előszeretettel látogatják, a parttal szemben lévő szigetre pedig a jobb úszók közül sokan előszeretettel úsznak át.

Fig Tree Bay, Ciprus keleti részének egyik legszebb strandja Protarasban

A strand sok szempontból hasonlít Agia Napa strandjaira, és aki járt már itt, annak nem meglepő, hogy ezt a partvidéket is Európa legjobb strandjai közé választják évről-évre. Látványának és a sekély tengernek köszönhetően rendkívül népszerű ciprusi strand, tavasztól őszig ezrek látogatják – főszezonban ennek köszönhetően jelentős zsúfoltságra is számítani lehet.

Protaras strandja Cipruson

Ciprus keleti oldala a nyaralók körében részben az ehhez a csodás látványt nyújtó strandhoz hasonló tengerpartok miatt olyan közkedvelt, ráadásul a víz hőmérséklete gyakran még az őszi hónapokban, szeptemberben és októberben is megfelelő a fürdéshez. Számos hotel és apartman várja Protarasban a nyaralókat, közülük sok közvetlenül a tengerpart mellett, látványos kilátással.

Amennyiben Protarasban keresünk szállást, egyszerűen csak kattintsunk az alábbi linkre a város szállodáihoz és apartmanjaihoz!

Protaras szállásai

Protaras szállodák

Szállások képei, véleményei, foglalás

Fig Tree beach (Fig Tree bay) információk

A Fig Tree beach mögött ingyenes parkolók állnak rendelkezésre, de ezek általában nagyon hamar megtelnek, mivel sok szállóvendég is ezekben parkol. Ha nem találunk parkolót egyből a strand mögötti részeken, menjünk tovább 300-400 métert és tegyünk egy próbát Protaras északabbon lévő strandjai mögött, ahol kis szerencsével időnként azért el lehet csípni egy-egy helyet zsúfoltabb időszakban is.

Fig Tree Bay beach Ciprus, Protaras strandjai

Ha Ciprus keleti részén nyaralsz, és kedveled a lassan mélyülő, lagúnaszerű strandokat, tégy egy látogatást Protaras legszebb strandján, a Fügefa-öbölben is!

Fig Tree Bay koordináták: 35.011838, 34.058908

További szállások Ciprus keleti részén

Larnaka szállásai

Larnaka Ciprus szálloda

Larnaka szállodáihoz, apartmanjaihoz katt ide!

Agia Napa szállásai

Agia Napa szállásai Cipruson

Agia Napa szállodáihoz, apartmanjait itt találjuk!

cipruson.hu

Scroll to Top