Fig Tree Bay

Fügefa-öböl | Fig Tree Bay, Protaras, Ciprus

Fig Tree Bay – Fügefa-öböl Protarasban

(Fig Tree Bay)

A kelet-ciprusi Protaras legnépszerűbb strandjaként sokan mini-Nissinek is hívják. A lenyűgöző tisztaságú tengervíz, a rengeteg napsütés, a finom homok mind-mind hozzájárulnak a Fig Tree Bay, azaz a Fügefa-öböl népszerűségéhez!

Fügefa-öböl | Fig Tree Bay, Protaras, Ciprus

Az öböl nevét arról a több tucat fügefáról kapta, melyek évtizedek óta nőnek a helybeli tengerparton. A Fügefa-öböl több mint 500 méter hosszan húzódik Protaras partvonala mentén, és teljesen kiépített: a part mögött pár méterre már bárok, éttermek, kávézók sorakoznak. A napernyők és napágyak hosszú sora mellett különféle sportokra is lehetőség nyílik, a fürdőzők épségére a parton vízimentő is figyel.

Fig Tree Bay Ciprus, Protaras strandjai

A lassan mélyülő, Kék Zászlóval is minősített strandot családok is előszeretettel látogatják, a parttal szemben lévő szigetre pedig a jobb úszók közül sokan előszeretettel úsznak át.

Fig Tree beach, Protaras és Ciprus legszebb strandjai

A Fig Tree Bay-t hívják még Fig Tree Beachként is, és aki járt már itt, annak nem meglepően Európa legjobb strandjai közé választják évről-évre. Ennek köszönhetően rendkívül népszerű ciprusi strand, tavasztól őszig ezrek látogatják – főszezonban ennek köszönhetően akár nagyobb zsúfoltságra is számítani lehet.

Fig Tree Bay, Ciprus keleti részének egyik legszebb strandja Protarasban

Ciprus keleti oldala a nyaralók körében részben az ehhez a csodás látványt nyújtó strandhoz hasonló tengerpartok miatt olyan közkedvelt. Emiatt számos hotel és apartman várja Protarasban a nyaralókat, melyek közül több közvetlenül a tengerpart mellett, látványos tengerre néző kilátással emelkedik. A Fig Tree Bay-t lagúnaszerű, türkiz színben pompázó látványa sokan Agia Napa híres Nissi nevű strandjához hasonlítják, és Ciprus legszebb strandjai közé sorolják.

Protaras strandja Cipruson

Ha Ciprus keleti részén nyaralsz, és kedveled a látványos strandokat, tégy egy látogatást Protaras legszebb strandján, a Fügefa-öbölben!

Fig Tree Bay koordináták: 35.011838, 34.058908

Fig Tree Bay értékelés

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu