Ayia Napa

Ayia Napa, Ciprus

Ayia Napa (Agia Napa)

Ciprus első számú nyaralóvárosában különleges szépségű tengerpartok, nappal és éjszaka egyaránt pezsgő élet, bárok és éttermek sokasága vár. Ayia Napa környékének természeti és történelmi látnivalói azonban nem csupán a nyüzsgést kedvelőknek, de bárki számára érdekes és élményekben gazdag napokat varázsolnak.

Ayia Napa, Ciprus

Ayia Napa a 18. században még csupán a kolostoráról, illetve a közeli borászatról volt nevezetes, a települést ekkor még csupán pár tucatnyian lakták. Néhány görög telepes azonban az 1800-as évek elején erre a vidékre költözött családjával, és lassan beindultak az építkezések.

Az utóbbi évtizedekben már rá sem lehet ismerni az egykor oly apró és törékeny falucskára: Ayia Napa környékének fehér homokos, lassan mélyülő strandjai, a közeli Greko-fok, a tengeri barlangok mágnesként vonzzák a látogatókat. A fokozott érdeklődésnek köszönhetően a város mára minden igényt kielégítő szálláskínálattal rendelkezik, az egyszerűbb apartmanoktól az öt csillagos luxusszállodákig.

Ayia Napa, Ciprus

Az élet nem csupán a tengerrel párhuzamosan vezető főút mentén, de Ayia Napa központi részeire is koncentrálódik, ahol számos étterem, bár, szórakozóhely közül választhat a nyaraló. Az éjszakai pezsgést a több mint 80 klub és diszkó teszi lehetővé, amik szinte egymás mellé épülve egyfajta diszkóutcákat is képeznek. Ezen a részen este 11 órától egészen hajnalig nincs megállás, a nyaralók vidáman és önfeledten szórakoznak. A bárok májustól szeptember végéig üzemelnek teljes hőfokon, de az igazi csúcs júliusban és augustusban van. A diszkók változatosságukról is híresek, ugyanis a divatos elektronikus zenei irányzatok, pl a trance, house, drum&bass, dubstep mellett r&b, rock, hip-hop, retro, és más könnyedebb műfajokkal is foglalkoznak. Ayia Napa, és egyben Ciprus leghíresebb tengerpartján, a Nissi beachen akár nap közben is kialakulhat spontán buli!

A város éttermei széles kínálatot nyújtanak a legkülönfélébb menüsorokból: a ciprusi tradicionális ételek mellett szinte minden kontinens ételkínálata megtalálható. Ayia Napa autóbérlés terén is több lehetőséget kínál, ugyanis számos kölcsönző található a városban.

Ayia Napa, Ciprus

 

Szállást keresel Ayia Napán? Segítünk: kattints ide Ayia Napa szállodáihoz és apartmanjaihoz!