Odeon (páfoszi színház)

Páfoszi görög színház, Ciprus

Odeon (páfoszi görög színház)

(Odeon, Paphos ancient theatre, Paphos greek theater)

Az 1974-ben felújított ókori színház Páfosz (Paphos) nyugati oldalán fekszik, a Régészeti Park területén. A második században emelt, kőtömbökből készített építményben kiváló akusztikája miatt nyaranta ma is rendszeresen tartanak színielőadásokat, hangversenyeket.

Páfoszi görög színház, Ciprus (Paphos)

Az Odeon mögött a város világítótornya emelkedik, a színház látványának hangulatos kiegészítéseként. Érdekesség, hogy a 12 sor lépcsőn akár 1200 ember is kényelmesen elfér. 

A Páfosz (Paphos) legjobb látnivalói közé tartozó Régészeti Parkban a görög színház mellett számos további érdekes  ókori építményt láthat az érdeklődő. Theseus és Aion villájában mesés mozaikokat tekinthetünk meg, a régi bizánci erőd alapjaira épített Saranda Kolones lovagvár romjait, sőt még egy kora keresztény bazilika feltárását is.

Páfoszi görög színház és régészeti park, Ciprus, Páfosz legjobb látnivalói

A ciprusi város Kato Páfosz nevű része mellett található történelmi látnivaló méretét jelzi, hogy a belső terület több mint egy kilométer hosszú. Mivel a régészeti feltárások a tengerparton helyezkednek el, a tenger mellett sétány is körbevezet, megkerülve a kis félszigetet.

A páfoszi Régészeti Parkban több történelmi látnivaló is várja az érdeklődőket

A bejárattól alig kétszáz méterre a ciprusi város ikonikus erődje, a páfoszi vár látható, továbbá a környék másik híres történelmi látnivalói, a páfoszi királysírok kb. 3 kilométerre fekszenek a Régészeti Parktól. Páfoszban járva érdemes összekötni ezen látnivalók megtekintését!

Páfosz Régészeti Parkjának (és görög színházának, világítótornyának, mozaikjainak) koordinátái: 34.756784, 32.409404

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!
cipruson.hu